Öten képviselik Hajdú-Bihart a Bocskai-emlékversenyen

Akt.:
Balról: Varga Miklós
Balról: Varga Miklós - © Fotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – Varga Miklós és Bernáth István címvédőként, Nagy Bence a tavalyi ezüstérem birtokában húz kesztyűt az idei viadalon.

Ismét rekordokat döntöget a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny, hiszen az előzetes nevezések alapján 168 bunyós vághat neki a szerdától szombatig tartó küzdelmeknek. A megyei klubokat képviselve a Harangi Imre SE ezúttal három (Siroki János – 56 kg, Varga Miklós – 60 kg, Bernáth István – +91 kg), a DVSC két (Kovács Dávid – 56 kg, Nagy Bence, 91 kg) bokszolót nevezett a versenyre.

Varga tavalyi címének megvédése igencsak nehéz lesz, hiszen Albert Szelimov, a súlycsoport ikonja is elindul, így az első számú esélyes mindenképpen a világ- és Európa-bajnok azeri sportoló lesz – bár az is igaz, hogy azokban a súlyokban, ahova sokan neveztek két külön ág lesz, tehát nem biztos, hogy Varga vele összefut, ugyanakkor más erős vetélytársak is lesznek. Máté Attila edző szerint Miki ha kell meghal a ringben, és mindent meg fog tenni a lehető legjobb szereplésért. Azt viszont tudjuk, hogy korábban hónapokig sérüléssel bajlódott, így teljes értékűnek nevezhető munkát csak a januári kubai válogatott edzőtáborban végzett, ahonnan nemrég tért haza a hajdúsámsoniak büszkesége.

Bernáth István, aki egy évvel ezelőtt magabiztosan gyűjtötte be az aranyérmet idén ritkán láthatóan erős mezőnyben bizonyíthat. Az azeri Mahammadraszul Medzsidov világbajnokként a favorit, de rajta kívül is van még vagy három-négy öklöző, aki a végső sikerre is esélyes. Szerencsére Bernáth is közéjük sorolható. Ugyanakkor nála nem lehet tudni, hogy könyöksérülése mennyiben akadályozza őt egyáltalán a részvételben. Ez csak szerdán dől el.

A DVSC-s Nagy Bence sem számíthat sétagaloppra a tavalyihoz képest jóval komolyabb Bocskai-mezőnyben. Abdulkadir Abdullajev (nem meglepő, hogy ő is azeri) az Európa Játékok győztese bárkit megverhet, ám Bence egy jó sorsolással messzire eljuthat.

A két újonc, a sámsoni Siroki János és a hadházi Kovács Dávid (aki a tavalyi felnőtt ob-n másodéves ifiként bronzérmet szerzett) a többiek számára “sötét lóként” akár kellemes meglepetést is szerezhet.

Szerdán, csütörtökön, pénteken 14 órakor, vasárnap, a döntők során 15 órakor kezdődnek az ütközetek a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

– Koppányi Szabolcs –Sporthírek


hirdetés