Ötcsillagos eredményt ért el az Euro NCAP töréstesztjén az i30 wagon

Ötcsillagos eredményt ért el az Euro NCAP töréstesztjén az i30 wagon
Az új generációs Hyundai i30 wagon maximális, ötcsillagos eredményt ért el az Euro NCAP független járműértékelő szervezet vizsgálatán. A legújabb tesztek tanúsága szerint a kombi modellváltozat ugyanolyan biztonsági teljesítményt nyújt, mint az ötajtós kivitel, amely kategóriájának egyik legbiztonságosabb tagja.

A Hyundai által, az Euro NCAP felügyelete alatt és jóváhagyásával elvégzett töréstesztek során az új generációs i30 wagon kategóriaelső 90 százalékos eredményt ért el a „gyermek utasvédelmi” ellenőrzés mindkét, 18 hónapos és 3 éves gyermekek biztonságát vizsgáló tesztjén. A „felnőtt utasvédelmi” kategóriában az új generációs i30 wagon ugyancsak 90 százalékot ért el. A tesztelők külön kihangsúlyozták, hogy ráfutásos ütközés esetén az első fejtámlák kiváló védelmet nyújtanak ostorcsapás nyaksérülés ellen.

Az új generációs i30 wagon a „gyalogosvédelmi” teszten is jól teljesített, maximális pontszámot érdemelt ki azért a magas szintű védelemért, amelyet az első lökhárító biztosít a gyalogosok lábszárának. Az autó menetstabilizáló elektronikai rendszere, valamint az első és hátsó biztonsági övek bekötésére emlékeztető rendszer is hozzájárult ahhoz, hogy a modell 86 százalékos eredménnyel zárja a „biztonsági segédrendszerek” vizsgálatot.

„Az ötcsillagos értékelés jól mutatja, mennyire fontos számunkra, hogy kifejezetten Európa számára fejlesszünk autókat, és a lehető legmagasabb szintű biztonságot szavatoljuk a Hyundai ügyfeleinek. Azon stratégiáink, amelynek szellemében Európában, európai vásárlóknak gyártunk autókat, töretlenül sikeresnek bizonyul, és egyre több új vásárlót csábít a Hyundai formatervéhez és minőségéhez, valamint a márka által képviselt használati értékhez.” – mondta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezető igazgatója.

Az új generációs i30 wagon a legújabb azon Hyundai modellek sorában, amelyek maximális, ötcsillagos eredményt értek el az Euro NCAP szigorú törésteszt-programján. Ezt megelőzően szintén ötcsillagos teljesítményt nyújtott az első generációs i30, az i20, az ix35, az ix20, az i40, a Veloster és az új generációs, ötajtós i30.

Minden, Európában értékesített, új generációs i30 vásárlója részesül a vállalat Tripla 5 garanciális csomagjának előnyeiből. A díjnyertes ügyféltámogatási csomag ötéves, kilométer-korlátozások nélküli garanciát, ötéves asszisztencia-szolgáltatást, valamint öt éven át évenkénti ingyenes átvizsgálást tartalmaz.

(forrás: hyundai.hu)