Öt utcát felújítanak, egy tucat felületét javítják ki

Akt.:
Öt utcát felújítanak, egy tucat felületét javítják ki
© Illusztráció: Derencsényi István, archív
Debrecen – Az idei útfejlesztésekre szánt 2,1 milliárd forintból a Lencz-telepet érintő 361 millió 222 ezer összköltségű munkálatokról a körzet képviselője, Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP) alpolgármester számolt be szerdán.

Eszerint a Csárda úton a Diószegi út irányába 5,5 méter szélességben szilárd burkolatot fektetnek le. A csapadékvizet 350 méter hosszan zárt rendszerben vezetik a nyílt befogadóba, illetve egyes szakaszokon a meglévő árkokba. A Dobverő utcán az első ütemben a Nagydobos utcáig elkészített szakasz folytatása következik 216 méter hosszan, 3,6 méter szélességben az Alma utcához csatlakozva. A Pohl Ferenc utcán a Kaskötő és a Marokszedő utcák közötti 381 méteres szakaszt aszfaltozzák le 5,5 méteres szélességben. Ezeken az utcákon a vízépítési munkák már befejeződtek, az ágyazat- és szegélyépítésnél tartanak.
A Szeged utca második ütemében 519 méteren 6 méter széles burkolatot kap a Boróka és a Kádár utca közötti szakaszon, illetve az első ütemben megépült rész egy kopóréteget, de csak a vízépítési munkák befejezése után. A Cseresznye utca 408 méter hosszon kapott új burkolatot a nagyfelületű aszfaltozás keretében, az utómunkálatok is befejeződtek.

Ezen kívül 12 utcában úgynevezett felül terítést végeztek 3230 méteren összesen 3,1 millió forint értékben.

HBN