Öt település óvodásai játszottak együtt

Együtt a gyermekek, óvónők, dajkák
Együtt a gyermekek, óvónők, dajkák - © Fotó: Vmirjáncki József
Körösszegapáti – Jól működik az óvodatársulás, az idén Körösszegapátiban találkoztak gyerekek, az óvónők és a dajkák.

Az elmúlt évben Körösmenti óvoda néven óvodatársulás jött létre Magyarhomorog, Mezőpeterd, Mezősas, Körösszegapáti és a Békés megyei Biharugra település óvodái között. A társulás célja, hogy a térségben lévő hátrányos helyzetű települések gyermekeit koncentráltabban tudják segíteni; a gyerekek és óvónőik olyan programokon vehessenek részt, amelyet egy-egy intézmény a kis létszám miatt, anyagiak hiányában nem tudnának megoldani. Így segítik egymást az intézmények. Az óvodák között lehetőség van tapasztalatszerzésre is, ez pedig a mindennapi foglalkozások keretében a leghatékonyabb.

Egész napos program

Tavaly elhatározták, hogy évenként más és más helyen találkoznak az óvónők és a gyermekek az úgynevezett Körösmenti Találkozó alkalmával. Az idén Körösszegapáti óvodája látta vendégül a többi óvodást. Így mintegy száz gyermektől volt hangos az óvoda árnyas játszóudvara és a felújított épülete. Tíz óvónő és a dajka nénik gondoskodtak arról, hogy a kisgyerekek koruknak megfelelően különböző játékokban vegyenek részt, jól érezzék magukat az egész napos programban.

ovoda1Fotó: Vmirjáncki József

Tóth Tiborné, az óvodai társulás vezetője a Naplónak elmondta, hogy a szórakozás mellett az óvodák és a dajkák részére is nagyon hasznos a találkozó. Tapasztalhatnak, láthatnak, tanulhatnak olyan módszereket, amelyeket odahaza, a saját munkaterületükön eredményesen alkalmazhatnak a későbbiekben.

ovoda2

Fotó: Vmirjáncki József

Varga Angéla, a körösszegapáti óvoda vezetője és Gyöngyiné Bagdi Tünde óvónő sok ötletes játékkal, versennyel készült erre a találkozóra. Így nem is unatkoztak a gyerekek. Az óvoda kertjében kihelyezett sok-sok játék kipróbálása élményt jelentett a gyerekeknek. Erre az alkalomra volt ugrálóvár és más ügyességet, gyorsaságot, bátorságot igénylő verseny is.

– Vmirjáncki József –