Öt remek applikáció angoltanuláshoz

Akt.:
Öt remek applikáció angoltanuláshoz
© Illusztráció: Sean Gallup/Getty Images
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A hétköznapok során is rengeteget számít az angoltudás, ezért érdemes nyelvtanilag is karbantartani magunkat. Ehhez ma már nagyszerű segítség lehet egy okostelefon és egy jó app. A pcworld.hu összegyűjtötte a legjobb ötöt.

Practice English Grammar

Android és iOS rendszerekre is letölthető ez a program, ami kártyákkal, kérdésekkel, játékokkal és cikkekkel teszi érdekessé a tanulást. A nyelvtani témakörök változatos skáláját érintve az írást is segít fejleszteni a Practive English Grammar, amelyben az alaptartalom ingyenes, a többi szolgáltatás és lecke pedig darabonként 0,99 dollárért vásárolható meg.

Grammaropolis Com­plete

Úgy lett kitalálva, mint egy játék. Egy város térképén navigálva kell feladatokat megoldani, amelyekkel tanulhatunk és a tudásunkat is tesztelhetjük. Nagyon változatos app, mindenki találhat benne olyat, ami a kedvére való. A színes és jól kialakított grafika nem unalmas, és a hozzákapcsolt tartalom nyelvtanilag is jó frissítőt jelent. A komplett csomag ára 12,99 és 9,99 dollár.

Grammar App

Ha va­laki nem tudja, hogy hol kezdje, akkor a Grammar App mindenből kínál egy kicsit.
A nyelvtani játékok mellett útmutatók és gyakorlati feladatok is vannak – a nyelvtani részt minden oldalról lefedve. Az egyik legkeresettebb app a maga kategóriájában, és hasznos segítség a gyors tanulásban, az írás fejlesztésében. Androidon ingyenes, iOS-en 0,99 euróba kerül.

Grammar Up

Az üzleti témájú tartalmakra koncentrál, és grafikonok segítségével mutatja meg a nyelvtani erősségeinket és gyengeségeinket. Ennek hála célzottan tudjuk, milyen téren van szükségünk gyakorlásra. Az app alapváltozata ingyenes, a teljes kiadás az alkalmazáson belül vásárolható meg.

English Grammar Book

Nemcsak ingyenes, de in-app vásárlásoktól is mentes. Sok olyan elemet biztosít, amelyet máshol csak fizetős formában kapunk meg. Számos témakört kínál gyakorlásra, emellett azonnali visszajelzést is ad a tudásunkról. Csak Androidra tölthető.