Öt ok, amiért megéri kis lakásban élni!

Akt.:
Öt ok, amiért megéri kis lakásban élni! - illusztráció
Öt ok, amiért megéri kis lakásban élni! - illusztráció
Ha saját magunknak vagy párunkkal közösen keresünk lakást, lényegesen szűkebb tér is elegendő lehet számunkra, mint például egy többgyermekes családnak. Arról nem is beszélve, hogy egy kisebb ingatlan számos előnnyel bír. Íme 5 ok, amiért megéri kevesebb négyzetméteren élni!

Kevesebb házimunka

Felejtsük el a nagy területű helyiségek soha véget nem érő takarítását! Ha a lakásunk négyzetméterének száma nem ölt óriási méreteket, akkor nekünk is sokkal kevesebb idődbe és energiádba kerül majd, hogy rendben tartsuk otthonunkat.

Mindenhogyan olcsóbb

Akár béreljük, akár megvesszük, egy kisebb alapterületű lakás garantáltan kevesebbe fog kerülni. Panel esetén sok esetben a négyzetméter is befolyásolhatja a közös költség nagyságát, ha mi szabályozzuk a fűtést, akkor hamarabb tudjuk felfűteni a teret, és összességében kevesebb lesz a fogyasztásunk.

A keveset is értékelni fogjuk

A kisebb hely rákényszerít minket arra, hogy megszabaduljunk a felesleges holmijainktól, és rájöjjünk, hogy nincs is szükség annyi mindenre. Amellett, hogy nem kell majd annyi dolog, a vásárlásnál is meggondoljuk majd, hogy egyáltalán van-e hely annak, amit meg szeretnénk venni. De ami végül nálunk marad, vagy befér, ahhoz jobban tudunk kötődni.

Határtalan kreativitás

A kis terület előcsalogatja a kreativitást, ugyanis okosan kell megoldani a hely kihasználását, a dolgok tárolását, az élhető tér kialakítását. Ágy alá vagy konyhaszekrényekbe rejtett tárolók, titkos rekeszek, térelválasztók, megosztott gardrób – számos lakásdekorációs portál és a saját fantáziánk végtelen ötletbörzét kínál egy kis lakáshoz is.

Könnyebb el- vagy kiadni

Amilyen okokból magunk is egy kisebb lakást választottunk a költözés előtt, ugyanezek miatt másoknak is vonzóvá válik az ingatlan. Jobban megfizethető, kevesebb költséggel jár, és folyamatos igény van az ilyen lakásra, így minden bizonnyal egyszerűbben meg lehet tőle válni, vagy kiadni mások számára.

HBN