Öt lépést tettek az egészség felé Tiszafüreden

Hétfőn a sporté volt a főszerep
Hétfőn a sporté volt a főszerep - © Fotó: Magánarchívum
Tiszafüred – A Karcagi Szakképzési Centrum Hámori András Szakközépiskolája és Szakiskolája hétfőn tartotta Tiszafüreden az egészségnapok pályázati projektjének hivatalos megnyitóját.

A pályázati kiírásnak megfelelően az iskola vállalt kötelezettségének eleget téve, különböző programokat valósít meg. Volt a Mátrában sporttábor, amelyen 48 tanuló 4 pedagógus kíséretében vett részt. A sport, a mozgás jegyében töltöttek egy egész hetet, a park élményelemeinek kipróbálásával, úszásoktatással, erőnléti próbákkal, erdei túrákkal szívesítve. Indítottak dohányzás megelőzési programot, amelyen hat alkalommal különböző interaktív foglalkozásokkal igyekeznek elérni a megelőző célt.

A mozgásé volt a főszerep

Az egészségnapok programsorozat szlogenjében található „5 lépés” azt az öt napot szimbolizálja amelyeken a mozgásé, a testi-lelki egészségé a főszerep. A hétfőn induló egészségnapok programsorozat jól illeszkedik az Intézmény pedagógiai programjához, amelynek egyik kiemelt területe az egészségnevelés. Ezen a napon, a mozgásé volt a főszerep, első lépésként mindenkit közös mozgásra invitált Vas-Szegedi Julianna edző vezetésével a Nippon Zengo Tiszafüredi csapata, majd közös aerobik következett Szalainé Fejes Andrea tanárnő vezetésével.

HBN

Címkék: ,