Öt fiatal alkotásait állítja ki Debrecenben a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió

Akt.:
Debrecen – Újabb állomásához érkezett a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió “Nyitott Kapuk” címet viselő kulturális programsorozata. Ez alkalommal a szervezet keretein belül dolgozó öt fiatal tehetség mutatja be alkotásait, akik tárlatuk címének a “Korlátok nélkül”-t választották, utalva ezzel a művészet korlátokat ledöntő erejére.

Azok, akik szeptember 29. és november 1. között ellátogatnak az „ötök” kiállítására, megismerkedhetnek Fejér Dóra festményekbe foglalt, sárkányokkal védett mitológiájával, Fekete Zsófia fotóival, amelyek a repülőgépek röppályáját követik. Mizsik Viktória saját tervezésű ruháinak segítségével, amely a flapper és garconne lányok világát idézik meg, az érdeklődők ellátogathatnak a húszas évekbe, Karmacsi Vivien beregi keresztszemes hímzéseit nézve pedig elálmélkodhatnak azon, hogyan lehet múltat és jelent ilyen módon összekapcsolni.
Amíg az előbbi alkotók első alkalommal mutatkoznak be a nagyközönség előtt, az ötödik kiállító, Pircs Bianka neve és olajfestményei, amelyek egyszerre légiesen könnyedek és mégis sziklaszilárdak, már nem ismeretlenek a debreceni művészetkedvelő közönség előtt.

A kiállítás megnyitója szeptember 29-én 16 órától lesz Debrecenben, a Simonyi utca 14-ben (a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Székházában).

– Baptista Tevékeny Szeretet Misszió –


Tóth István festőművész a Teremtő Természet című kiállítása
Debrecen - A protestáns egyházak, így a baptista egyház is évszázadok óta elkötelezett támogatói a kultúrának, oktatásnak, tudománynak. Ezzel a hagyománnyal a hátunk mögött egyértelmű számunkra, hogy székházunkban teret adjunk a művészeteknek és tudományoknak. Tóth István festőművész kiállítása első...