Labdarúgás

2019.11.08. 20:00

DVSC-Fradi: mindenki átérzi a mérkőzés súlyát

Bogdanovicsék tudják, a Fradi sem verhetetlen, ennek megfelelően készültek a vasárnapi derbire.

Fotó: Matey István

Presztízsrangadó előtt áll a DVSC: Herczeg András alakulata a címvédő Ferencvárost fogadja az OTP Bank Liga 12. fordulójában, a felek vasárnap 17.15-től csapnak össze a Nagyerdei Stadionban.

A két gárda idén még nem találkozott, a nyitófordulóban csaptak volna össze, azonban azt a találkozót elhalasztották. A bajnokság első köre után a Fradi a harmadik helyen áll 23 ponttal, a Loki a hatodik 15 egységgel.

A piros-fehérek múlt hétvégén ismét a győztes útra léptek, 3–1-re verték a Paksot. Az FTC 1–1-et játszott a Mezőkövesd ellen. Azóta, csütörtökön is pályára léptek Szerhij Rebrov tanítványai, akik az Európa-ligában gól nélküli döntetlent játszottak a Groupama Arénában a CSZKA Moszkvával szemben.

Sok szurkoló várható

A Lokinál dolgozó szakember, Igor Bogdanovics szerint az eddigieket el kell felejteni. – Fontos mérkőzést nyertünk meg múlt héten a Paks ellen, bízunk benne, ismét jó irányt veszünk. A Fradi és a Loki összecsapása mindig különleges, el kell felejteni a csapatok eddigi eredményeit, mert ez egy teljesen más meccs lesz. Sokat fog számítani a pillanatnyi forma, felkészültünk a fővárosiakból, nem legyőzhetetlenek, ennek megfelelően állunk hozzá a derbihez.

„Mindenki átérzi az összecsapás fontosságát, a Fradit megverni nem semmi dolog, pláne most”

– mondta Bogdanovics, aki az első keretnél Herczeg András, az NB III-as csapatnál pedig Szatmári Csaba munkáját segíti, valamint a támadók egyéni képzését végzi.

A Loki korábbi ikonja úgy tudja, a vendégszektor tele lesz, a DVSC-nél bíznak benne, a debreceniek is szép számmal látogatnak ki a Nagyerdei Stadionba, és buzdítják majd az övéiket, a meccs lefújása után pedig közösen ünnepelhetnek.

A két gárda legutóbbi, Nagyerdei Stadionban rendezett mérkőzésén a zöld-fehérek a hajráig vezettek, de a Debrecen Tőzsér Dániel büntetőjével egyenlített, majd az élete első NB I.-es mérkőzésén pályára lépő Zsóri Dániel később Puskás-díjat érő ollózásával fordított, a DVSC végül 2–1-re nyert.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában