Média és kultúra

2019.05.23. 12:20

Online sorozatok készülhetnek Rákócziról, Kmetty Jánosról, Páskándi Gézáról

Két határon túli és hat hazai pályázó nyert összesen nyolcmillió forint támogatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának online tartalmak gyártását támogató, Neumann János-pályázatán – közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint A gernyeszegi Telekiekkel folytatódik a Tiltott kastélyok című sorozat az mno.hu-n. Az erdélyi fejedelemről készül háromrészes alkotás Rákóczi-kultusz címmel a mandiner.hu oldalra. A huszadik századi erdélyi irodalom egyik legfontosabb szerzője, Páskándi Géza tizenkét rövid, 3-5 perces archív videóban osztja meg gondolatait szabadságról és felelősségről, emberségről és magyarságról a Mi nékem az igazság? című sorozatban a Pápa Városi Televízió honlapján.

Kmetty János festményeinek életútját követi majd nyomon a Kmetty 130 című ötrészes sorozat a Ceglédi TV online oldalán, ahol a Trianon utáni évek megpróbáltatásait mutatja be A politikán túl – Trianon 2. című széria. A tudatos internethasználatra tanít majd a háromrészes Világháló, védőháló! című alkotás az ikonstudio.hu-n.

A határon túli nyertesek jóvoltából a Mikes-, a Martinuzzi- és a Gyulay-kastélyok ismertetésével folytatódhat a Történelem a Maros sodrásában című sorozat, és újabb hat értelmiségi portréjával egészül ki az Erdélyi életutak második évada, előbbi a filmdzsungel.hu, utóbbi a karpatpress.hu oldalakon – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában