Ösztönzik a kiemelkedő sportteljesítményt

Ösztönzik a kiemelkedő sportteljesítményt
© Fotó: Matey István
Debrecen – Az idén osztották ki immár 17. alkalommal a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat sportösztöndíját, amelyet minden évben azok a felsőoktatásban résztvevő hallgatók kapnak meg, akik a sportban is jeleskednek.

2018-ban összesen heten osztoznak a 1,5 millió forintos támogatáson, az erről szóló oklevelet a megyeházán vehették át május 9-én.

Tasi Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hiába szűkös a költségvetésük, a jövőben is szeretnék ezzel az ösztöndíjjal segíteni a sportolókat. Véleménye szerint a támogatással a megyében tudják tartani a legjobbakat, akik később edzőként vagy sportvezetőként irányíthatják a jövő kiválóságainak a munkáját.

osztondij2Fotó: Matey István

– A fiatalokkal szemben egyre több és nagyobb elvárások vannak, éppen ezért nem könnyű helyt állni – fejtette ki dr. Jávor András, a Debreceni Egyetem tanára a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat sportösztöndíjának ünnepélyes átadásakor. Elmondta, emiatt figyelemre méltó az, hogy nemcsak a tanulásban, hanem a sportban is kiemelkedő sikereket érnek el.

BR


A díjazottak

Gonda Daniella Csilla – tollaslabda
Kiss Dávid – röplabda
Kincses Dániel – labdarúgás
Mihály Kata – vívás, párbajtőr
Pártos Zsófia – vívás, párbajtőr
Remete László – röplabda
Szikszai Marcell – röplabdaTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek