Ösztöndíjat kaptak a legjobb joghallgatók, mutatjuk a névsort is

Ösztöndíjat kaptak a legjobb joghallgatók, mutatjuk a névsort is
© Illusztráció: unideb.hu
Debrecen – 49 hallgató vehette át a Debreceni Egyetemen az Igazságügyi Minisztérium Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíját.

Az Igazságügyi Minisztérium 2015 novemberében mutatta be a „Jogászképzés színvonalának emelését célzó programokat”, amely alapján a Kormányzat az idei költségvetésben 500 millió forintot különített el a jogászképzés színvonalát emelő programok támogatására.

– Az igazságügy egyik stratégiai célkitűzése, hogy szakmailag felkészült kollégák kerüljenek ki az egyetemekről. Olyan fiatalok, akik képesek a konfliktusok kezelésére, hiszen egy társadalom csak így lehet sikeres és versenyképes – mondta Vízkelety Mariann. Az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára az ösztöndíjátadó ünnepségen kijelentette: meggyőződése, hogy ma Magyarországon nincs jogásztúlképzés, de fontos, hogy ne csak elegendő, hanem jobb és képzettebb legyen a következő generáció.

Bartha Elek oktatási rektorhelyettes beszédében felidézte a jogászképzés több évszázados debreceni hagyományait, kiemelve azt a néhány évtizedet, amikor kényszerűen szüneteltetni kellett a kar működését. 20 évvel a képzés újraindítása után a kar egyre népszerűbb, mutatja ezt az is, hogy idén csaknem 10 %-kal nőtt az ide jelentkező leendő joghallgatók száma.

– Örömteli alkalom ez a mai nap a jogi karok, elsősorban a vidéki fakultások életében, hiszen legtehetségesebb hallgatóikat az Igazságügyi Minisztérium ösztöndíj-támogatásban részesíti, elismerve eddigi teljesítményüket, illetve mindezzel további kiváló eredmények elérésére ösztönözve őket – fogalmazott köszöntőjében Szabadfalvi József, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja.

Kimagasló tanulmányi eredménye és szakmai teljesítménye alapján a Debreceni Egyetem 62 hallgatója nyújtott be pályázatot, közülük 49-en jártak sikerrel. Ők részesülhetnek a Nemzeti Kiválósági Ösztöndíjban, amelynek összege 5 hónapon át havi 50.000.- Ft.

Az ösztöndíjnak köszönhetően a Debreceni Egyetemen tanuló joghallgatók szakmai munkáját több mint 12 millió forinttal támogatja a Kormányzat.

– Debreceni Egyetem –


A hallgatók névsora:

1. Nagy Nelli
2. Török Enikő (Pataki)
3. Tóth Marcell Máté
4. Csákó Tímea
5. Takács Dóra
6. Biczó András
7. Buzás Norbert
8. Bazsó Gábor
9. Batta Júlia Dóra
10. Bene Enikő Inge
11. Gulyás Lilla Tünde
12. Gajdos Martina
13. Tatos Csilla
14. Kányási Nikolett
15. Jakab Viktória
16. Prekup Dorina
17. Borza Helga Dorttya
18. Pesci Marco
19. Pándi Gergő
20. Széles Krisztina
21. Kiss Gergely
22. Németi Orsolya
23. Horváth Bettina
24. Rácz András
25. Szilágyi Szabolcs
26. Kisgyörgy Martin
27. Földvári Eszter
28. Gaál Szilvia
29. Kovács Evlein
30. Auner Tamás
31. Kristóf Nóra
32. Dankó Gréta
33. Antal Zsófia
34. Gyurkó Brigitta
35. Szabó Dorella
36. Papp Bettina Ilona
37. Kuprák József
38. Németi Edit
39. Turzó László
40. Vara Dóra
41. Polák András
42. Balázs Dávid
43. Vásári Anikó
44. Kozma Márió
45. Engi Éva
46. Falusi Bernadett
47. Bodó Kitti
48. Kiss Réka
49. Gábri Angéla