Osztályozót ért a szombati meccs a Göcsej ellen

Osztályozót ért a szombati meccs a Göcsej ellen
© Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – Már egy döntetlen is elég lett volna a hazaiak számára a biztos bennmaradást jelentő 7. hely eléréséhez. Kiváló kezdés, majd gyors utazás a pokolba… Ahonnan csodás feltámadás végén kievickélt csapatunk.

Ám a slusszpoén a Göcsejé volt. A nagy hullámvasút mindent egybevéve nem tetszett nekünk. Kevés kellett volna a mennybemenetelhez, ám egy góllal kikaptunk, így még nem ért véget a bajnokság a számunkra.

 

A debreceni csapat nem először ad bosszantóan nagy előnyt ellenfelének, hogy utána azzal küszködjön a meccs hátralévő részében, hogy megpróbáljon innen fordítani.

Fotó: Koppányi Szabolcs Fotó: Koppányi Szabolcs ©

Sajnos nem sikerült, pedig hatalmas lelkesedéssel 1-5-ről 5-5-re felállt a DEAC, a második félidőben 8 perc alatt három gólt is rúgtak, ám kellett volna még egy, bár a döntetlen már nekünk kedvezett volna, azt nem tudtuk megtartani vagy átvenni a vezetést, holott volt jó pár helyzetük. Ellenben a vendégek legjobbja, a center Marsai meglőtte csapata hatodik – a második félidőben egyetlen – gólját, ami után már nem volt esélye a hazai csapatnak.

Mindez azt jelenti, hogy a DEAC a női NB1 8. helyén zárt, amivel a közvetlen kiesést elkerülték a lányok, ám egy később megismert ellenféllel szemben (a második vonal küzdelmei még tartanak) oda-visszavágós osztályozót kell majd vívni a bennmaradásért.

– Koppányi Szabolcs –


DEAC – Göcsej 5-6 (2-5)

2017. április 22. Debrecen

Női futsal NB1, alsóházi rájátszás, utolsó forduló

A jegyzőkönyvet itt tekinthetik meg.

Sólyom Attila:

– Drámai meccsen nem sikerült kiharcolnunk az egyenesági bennmaradást. Az első félidőben figyelmetlenségeink miatt kerültünk nagy hátrányba. Ezt a másodikban ledolgoztuk, ám újra nem koncentráltunk eléggé, és bekaptuk a 6. gólt. Az utolsó pillanatban még ziccerünk volt ahhoz, hogy mi maradjunk biztosan az élvonalban, most azonban a Göcsej örülhet ennek. Nincs mese, készülünk az osztályozóra!Sporthírek