Oszkár és Rózsa Mami megható története

Oszkár és Rózsa Mami megható története
© Fotó: Máthé András
Debrecen – Tengely Gábor rendezésében, Kubik Annával és Rózsa Lászlóval a főszerepekben mutatja be az Oszkár és Rózsa Mami című regényből készült színdarabot a Csokonai Színház.

Eric-Emmanuel Schmitt francia-belga szerző neve nem ismeretlen a magyar közönség előtt: a budapesti stúdiószínházak több darabját is színre vitték már. Az Oszkár és Rózsa mami egy élet és egy találkozás története. A leukémiás Oszkár a kórházi ágyon fekve találkozik a titokzatos Rózsa Mamival, aki humorral és játékkal tölti meg a kisfiú napjait. Ő ugyanis az egyetlen, akit nem riaszt a halál közelsége. Tizenkét napot töltenek együtt, és ez alatt mindent megtesznek, hogy Oszkár elégedetten fejezhesse be az életét.

Tengely Gábor ebben az évadban két felkérést kapott a Csokonai Színháztól. Novemberben rendezte meg a Rózsa és Ibolya fordulatos történetét, most pedig Oszkár és Rózsa mami találkozása kapcsán mesél egy gyerek és egy felnőtt őszinte kapcsolatáról. A darab kapcsán azt emelte ki, hogy sok humorral próbálta megközelíteni a mű komoly és komor alapvetését.

Az Oszkár és Rózsa Mami premierje április 19-én lesz a Horváth Árpád Stúdiószínházban.

– Csokonai Színház –