Őszi-téli átállást segítő akció Nyíregyházán

Őszi-téli átállást segítő akció Nyíregyházán
© Fotó: Police.hu
Nyíregyháza – Idén is nagy volt az érdeklődés, 53 autós élt az ingyenes átvizsgálás lehetőségével.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság együttműködő partnereivel szervezett október 21-én közlekedésbiztonsági napot a Nyír Plaza bevásárlóközpontban és parkolójában. A közös akció célja az volt, hogy segítsék az autósok őszi-téli átállását. A szakemberek fontosnak tartják, hogy már a tél beállta előtt minden jármű biztonsággal közlekedjen a közutakon.

A járművük átvizsgálását kérőknek rendőrök nyújtottak segítséget a folyadékszint és a fagyálló ellenőrzésében, igény esetén megnézték és figyelmeztették a sofőröket az okmányok érvényességének lejáratára. A Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya mobil műszaki vizsgaállomásán a fékeket és a futóművet vizsgálták meg díjmentesen, valamint szakemberek ellenőrizték a világítóberendezések és a gumiabroncsok állapotát. Idén 53 autós élt az ingyenes átvizsgálás lehetőségével és sajnálatos módon, volt olyan jármű is, amelyet a rendőrök már nem engedtek vissza a közúti forgalomba. A nem megfelelő műszaki állapotban lévő gépkocsik tulajdonosai ezúttal figyelmeztetésben részesültek, de 9 közvetlenül balesetveszélyes állapotúnak minősített járműnek gondoskodniuk kellett az elszállításáról illetve elvontatásáról. A számadatok tehát igazolják, hogy a balesetek elkerülése érdekében minden járművezetőnek tudatosan kell felkészítenie járművét – és természetesen saját magát – a megváltozó körülményekre.

Mindeközben a családtagok és a várakozók sem unatkoztak: a kisgyerekeket közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező és kirakó foglalkozás várta, a nagyobbak kipróbálhatták a motor-szimulátort és a „részeg szemüveget”, illetve a vállalkozó szelleműek KRESZ-tudásukat tesztelhették. Az érdeklődők az ittas vezetésről és következményeiről a rendőrség szemszögéből hallhattak tájékoztatást és tehettek fel kérdéseket. A rendőri hivatás iránt érdeklődők a helyszínen tartózkodó, toborzást végző kollégáinktól érdeklődhettek a határvadász-képzés részleteiről, a jelentkezés feltételeiről és módjáról.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –