Összesen hat elfogatóparancs volt a most elkapott férfi ellen

Összesen hat elfogatóparancs volt a most elkapott férfi ellen
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök elfogtak egy 25 éves férfit, aki ismerőse adatait diktálta be, de őt is körözték.

A rendőrök 2015. február 2-án 10 óra 40 perc körüli időben Debrecenben, a Szent Anna utcán járőröztek, amikor észrevettek egy gyanúsan viselkedő férfit, akit igazoltattak, azonban nem volt nála semmilyen személyazonosító okmány, így őt a bemondott adatai alapján ellenőrizték.

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai megállapították, hogy a férfi által megadott adatok más férfihoz tartoznak, aki ráadásul körözés hatálya alatt áll. A 25 éves helyi lakost – mivel nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni és az általa bemondott adatok sem voltak valósak – a rendőrök előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol megállapították a valódi személyazonosságát.

Kiderült, hogy K. István ellen a Debreceni Törvényszék BV. csoportja három elfogatóparancsot adott ki, mivel nem kezdte meg jogerős szabadságvesztés büntetéseinek letöltését, míg a Debreceni Rendőrkapitányság három elfogatóparancsot adott ki csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint rongálás szabálysértés elkövetése miatt.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –