Összesen 25 autót tört fel egy banda Debrecenben

Akt.:
Összesen 25 autót tört fel egy banda Debrecenben
© Fotók: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök elfogták a három gyanúsítottat. A megalapozott gyanú szerint L. Róbert társaival együtt összesen 25 gépkocsit tört fel.

A Debreceni Rendőrkapitányság Gépjármű-felderítési Alosztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két hajdúhadházi és egy debreceni lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. február 1-jén 14 óra 20 perc körül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a helyi nyomozókkal közösen megjelentek a Széchenyi utcában található egyik panzióban. Az egyenruhásoknak olyan információ jutott a tudomásukra, hogy ott tartózkodik egy 28 éves hajdúhadházi nő, aki a gyanú szerint társával együtt több gépjárművet is feltört Debrecenben. A rendőrök a panzió egyik szobájában elfogták P. Krisztinát és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók a nőt gyanúsítottként kihallgatták.

A megalapozott gyanú szerint P. Krisztina társával, L. Róberttel 2015. novemberben 14 gépjárművet tört fel Debrecenben, amelyekből különböző értéktárgyakat tulajdonítottak el. A nőt kihallgatását követően a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették. A beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy L. Róbert 2015. december és 2016. február között egy 16 éves lánnyal együtt további 11 gépkocsit tört fel szintén Debrecenben.A nyomozók L. Róbert és a fiatalkorú lány ellen országos elfogatóparancsot adtak ki.
A fiatal lányt a rendőrök 2016. február 16-án 19 óra 5 perckor Debrecen, Gyopár utcában igazoltatták, majd elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A Debreceni Rendőrkapitányság Gépjármű-felderítési Alosztály nyomozói gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették a hajdúhadházi lakost.

A rendőrök 2016. február 17-én 11 órakor Debrecen, Iparkamara utcában látták meg a 38 éves L. Róbertet, akit elfogtak. Az igazoltatás során a járőrök megállapították, hogy a férfi nem kezdte meg a rá jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított helyi férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd átvitték a büntetés-végrehajtási intézetbe.

P. Krisztina és a fiatalkorú lány az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –