Ősszel újabb munkálatok várhatók a DKV-nál

Ősszel ismét számítani lehet rekonstrukciós munkálatokra
Ősszel ismét számítani lehet rekonstrukciós munkálatokra - © Illusztráció: Kovács Zsolt
Debrecen – A háromhetes rekonstrukciós munkálatok, és a sikeres műszaki-átadás és átvétel után zökkenőmentes volt a villamos-közlekedés pénteki újraindítása – válaszolta a Napló kéréseire Csohány Andrea, a DKV Zrt. kommunikációs és marketing előadója.

A DKV Zrt. korábban egy közleményben kifejtette, a síncsere miatt a villamosok gyorsabban közlekedhetnek, ezáltal a menetidő rövidülhet, amely menetidő korrekciót vonhat majd maga után. Csohány Andrea kifejtette: erre még nem kerül sor, ugyanis néhány nap alatt nem lehet messzemenő következtetést levonni. Emellett a tanítási szünet miatt eleve kisebb a forgalom, és mindenképpen szeretnék megvizsgálni a tanítási időszakban érvényes menetidőket is. Addig azonban nem várható változás.

Oszlopcsere is lesz

Csohány Andreától azt is megtudtuk, hogy a síncserével nem értek véget az idei évre tervezett rekonstrukciós munkálatok. Előreláthatóan ugyanis ősszel az 1-es villamos, Klinikák és Egyetem közötti szakaszán felsővezeték-tartóoszlopokat cserélnek, amelyet ugyancsak saját forrásból finanszíroznak. A munkafolyamat előkészítés alatt áll, és várhatóan csak kis mértékben érinti majd az 1-es villamos közlekedését.

HBN


Illusztráció: Derencsényi István, archív
Debrecen - Július 6-ától augusztus 12-éig, pénteken és szombaton éjjel, tesztjelleggel. A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (Derke) a DKV Zrt. közreműködésével éjszakai autóbuszjáratokat indít Debrecenben. A tesztüzemben öt hétvégén keresztül (kivéve a Campus Fesztivál hétvégéjét), össze...

A 30 fokot meghaladó melegben már jólesik a klíma
Debrecen - Panaszos utasok azt sérelmezik, hogy nagy melegben sem működik klíma a buszokon. Az első nyári hónap végén járunk, egy időre a kánikula is beköszöntött, ám tapasztalataink szerint mégis csak elvétve működtek, működnek a helyi autóbuszokon a légkondicionáló berendezések. Az üzemelt...