Összekapták a védelmüket

Akt.:
Összekapták a védelmüket
© Fotó: Derencsényi István
Gyöngyös, Balmazújváros – Oláh Gábor úgy véli, döntőnek bizonyult, hogy rendezni tudták a soraikat.

Fordulatos meccsen harcolta ki a győzelmet (21–19) a Gyöngyös otthonában múlt hétvégén a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK csapata a férfi kézilabda NB I. 9. fordulójában.

Egyértelműen a hazaiak kapták el jobban a fonalat, öt góllal (8–3) is vezettek a vendéglátók, azonban nem hagyták magukat a hajdú-bihariak, akik egyenlítettek, és a maguk javára fordították a meccset, félidőben 11–12-t mutatott az eredményjelző. Fordulás után egyik gárda sem tudott ellépni, végig szoros volt az állás, de mivel az Újváros bírta jobban a hajrát, így Füzesi Ferenc tanítványai örülhettek a lefújás után.

Nehéz volt

– Kifejezetten jól kezdett a Gyöngyös, elhúztak 8–3-ra, de összekaptuk a védekezésünket, illetve a kapusteljesítményünk is remek volt, így ki tudtunk egyenlíteni, sőt, szünetben már mi vezettünk. A második félidőben fej fej mellett haladtunk, ám szerencsére mi jobban bírtuk a végét, és nyerni tudtunk. Nehéz mérkőzést vívtunk a Heves megyeiek ellen, jobb annál ez a csapat, mint ahogy az utóbbi időben szerepel, valami nem stimmel náluk. De nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk, nyerni akartunk és sikerült is, ez a legfontosabb – jelentette ki az Újváros jobbátlövője, Oláh Gábor, aki hét gólt jegyez a gyöngyösiek ellen.

Oláh bízik benne, még sokáig kitart a lendületük, és elkerülik őket a sérülések is. – Szeretnénk folytatni a jó szereplést, most jönnek azok a meccsek, amiket hoznunk kell. Összességében eddig jól alakul a bajnokság számunkra, örülünk a bravúrgyőzelmeknek, viszont sajnáljuk az első két meccset, amit elveszítettünk. Persze ezen már kár keseregni, készülünk tovább, szombaton jön a PLER, természetesen újra nyerni szeretnénk.

HBN
hirdetés