Összeházasodott Rupert Murdoch és Jerry Hall

London – Összeházasodott pénteken Londonban Rupert Murdoch ausztrál-amerikai sajtómágnás és Jerry Hall egykori szupermodell.

A fényes külsőségek között megtartott ceremónia helyszíne London egyik legpatinásabb kastélya, a Spencer House volt, amelyet a néhai Diana hercegnő – Károly trónörökös 1997-ben elhunyt elő felesége – egyik közvetlen felmenője emelt még a XVIII. században.

A pénteki polgári szertartást szombaton újabb követi, ezúttal a londoni St. Bride’s templomban, amely a Fleet Streeten, a brit sajtó egykori legendás főutcáján emelkedik.

Ennek különös jelentőségét az adja, hogy a 84 éves Murdoch – aki negyedszer nősült – a brit média- és sajtópiac jelentős részét birtokolja: a globális Murdoch-médiabirodalom nagy-britanniai cégének gondozásában jelenik meg egyebek mellett a The Sun, a világ egyik legnagyobb példányszámú bulvárlapja, valamint a tekintélyes The Times és vasárnapi testvérlapja, a The Sunday Times. A vállalat brit portfoliójába tartozott a News of the World, a The Sun egykori vasárnapi változata is, amelyet azonban a brit sajtótörténet legnagyobb lehallgatási botrányának kirobbanása után, 2011-ben felszámoltak.

Murdoch, akinek vagyonát 11 milliárd dollárra becsülik, jelentős részesedést birtokol a Sky televíziós hálózatban is, és családi cégeivel együtt öt országban összesen 120 lapot ad ki.

Jerry Hall, az idén 60 éves amerikai exmodell elsősorban arról közismert, hogy a Rolling Stones frontembere, Sir Mick Jagger felesége volt, legalábbis 1990-ben, Bali szigetén egy hindu szertartáson örök hűséget esküdtek egymásnak. A frigyet azonban egy brit bíróság később érvénytelennek nyilvánította, és a pár 1999-ben külön is vált.

Murdoch – akinek előző három házasságából hat gyermeke született – a péntek délutáni polgári ceremónia után közzétett Twitter-üzenetében “a világ legszerencsésebb és legboldogabb emberének” nyilvánította magát.

Jerry Hall – aki négy gyermekkel ajándékozta meg Jaggert – állítólag tavaly nyáron került közelebbi viszonyba a sajtómágnással, és – ugyancsak állítólag – az idei év elején jegyezték el egymást. Az eljegyzés hírét mindenesetre a The Times – vagyis Murdoch saját lapja – tette közzé januárban, az eljegyzések, házasságkötések és halálozások hivatalos bejelentésének fenntartott rovatában.

– MTI –
hirdetés