Összehangolt akcióban fogták el a rablókat

Akt.:
Összehangolt akcióban fogták el a rablókat
© Forrás: police.hu / YouTube
Debrecen – A debreceni nyomozók elfogtak és őrizetbe vettek egy férfit és egy nőt, akik idősektől raboltak.

Egy 83 éves nő tett bejelentést a rendőrségre január 7-én reggel arról, hogy a debreceni Rakovszky Dániel utcában egy ismeretlen hátulról a földre rántotta, kitépte a kezéből a táskáját, majd beült egy autó sofőrje mellé, és elhajtottak a helyszínről. A debreceni nyomozók a beszerzett információk alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit. A rendőrök február 1-jén 21 óra körül összehangolt akcióban B. Dánielt a debreceni Nagyállomáson, míg társát, B. Jánosnét hajdúböszörményi otthonában fogták el.

A debreceni férfit és 26 éves társát a rendőrök előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozásukra. Mindketten beismerő vallomást tettek.

po1

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak január 3-án Debrecenben, a Hatvan és a Csap utcában, míg január 7-én a Füredi úton is követtek el hasonló bűncselekményeket idősek sérelmére.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály a 26 éves férfival és a hajdúböszörményi nővel szemben rablás bűntett és 3 rendbeli kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –