Összehangolják a kutatásokat

Összehangolják a kutatásokat
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Kutatásharmonizációs workshop indításáról egyeztetett csütörtökön a Debreceni Egyetem rektora Szlovénia magyarországi nagykövetével.

A Maribori Egyetemmel és a Ljubljanai Egyetemmel közösen szervez kutatásharmonizációs workshopot a Debreceni Egyetem – többek között erről állapodott meg Ksenija Skrilec, Szlovénia magyarországi nagykövete és Szilvássy Zoltán rektor április 23-ai találkozójukon, a Debreceni Egyetemen.

A három felsőoktatási intézmény mellett a Szlovén Nemzeti Innovációs Ügynökség, Debrecen önkormányzata, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség, valamint egy-egy szlovén és magyar egészségipari vállalat is részt vesz a projektben.

A workshop keretét az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Knowledge and Innovation Community (KIC) for EIT Health programja biztosítja, melynek egyik szervezeti ágán ugyancsak a Maribori és Ljubljanai Egyetemmel dolgozik együtt a debreceni intézmény.

Ksenija Skrilec nagykövet a találkozó kapcsán kifejtette: ideális partnert lát a Debreceni Egyetemben a szlovén-magyar egyetemi kutatásokhoz kapcsolódó iparfejlesztési lehetőségek feltárásában és erősítésében.

– Debreceni Egyetem –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés