Összefogtak a tiszafüredi turizmus fejlesztéséért

A természet szépsége és egyedisége a legfőbb vonzereje Tiszafürednek
A természet szépsége és egyedisége a legfőbb vonzereje Tiszafürednek - © Fotó: Kovács Zsolt
Tiszafüred – Természet, sport, kultúra és ezek ötvözete: ezt kínálja nyárra a Tisza-parti város.

A kiváló adottságai kihasználására, a Tisza-tó népszerűsítésére és az ezekből fakadó turisztikai céljai magvalósításához 2014-től tudatosan keresi partnereit a tiszafüredi önkormányzat. Az év egyik kiemelt eseménye lesz Magyarország első auditált minőségbiztosított fesztiválja, családi szabadidő- és sportrendezvénye, amelyet az ország legnagyobb sportáruháza, a magyar kajak-kenu szövetség, a magyar szabadidősport szövetség és az egyik helyi kalandpark támogatásával rendez meg augusztus 6-án és 7-én a város. Az ezt beharangozó sajtótájékoztatón jártunk hétfőn Tiszafüreden.

Fő attrakció a kerékpározás

– Természetközeli élmények, a táj, a Tisza-tó, a gasztronómiánk és a vendégszeretetünk évről évre mind több turistát csalogat Tiszafüredre – fogalmazott köszöntőjében Ujvári Imre polgármester. – A síkvidéki kerékpározás hazai központja egyértelműen Tiszafüred. Közel 70 kilométer hosszú, a gátkoronán futó aszfaltozott bicikliúton kerekezhető körbe a Tisza-tó, és városunkban van az ország legnagyobb kerékpáros központja. Gasztronómiai érdekesség, hogy jó eséllyel lehet országos hungarikum a tiszai halászlé.

A polgármester részletesen szólt arról is, hogy a nyári hétvégék szinte mindegyikén lesznek turisztikai-, sport- és kulturális programok Tiszafüreden.

HBN–KZS
hirdetés