Összefogtak a böszörményi rendőrök és polgárőrök

Összefogtak a böszörményi rendőrök és polgárőrök
© Fotó: police.hu
Hajdúböszörmény – Tovább erősítik a közterületi jelenlétet a rendőrök és a polgárőrök Hajdúböszörményben.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság munkatársai rendszeresen hajtanak végre közös járőri szolgálatot a helyi polgárőrökkel. Legutóbb 2015. szeptember 22-én, kedden láttak el közös mozgóőri feladatokat a városban megtartott autómentes nap alkalmából, amelynek lebonyolítását és a körülbelül 3500 kerékpáros biztonságos elhaladását is együtt biztosították.

A közös akciót a járőrök és a polgárőrök a rendőrkapitányság illetékességi területén hajtották végre, amelynek célja a közterületen elkövetett és a vagyonelleni bűncselekmények, valamint egyéb jogsértések megelőzése, megakadályozása.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Az egész napos preventív jellegű ellenőrzés során a rendőrök több személyt is igazoltattak, közülük az alkoholszonda egy járművezetőnél jelzett pozitív értéket. A járőrök a sofőrt további mintavétel céljából előállították a rendőrkapitányságra, ahol a 47 éves férfival szemben közigazgatási bírságot szabtak ki. Más rendkívüli eseményt a rendőrök nem tapasztaltak.

A közbiztonság további javítása érdekében a város lakosai számíthatnak a hajdúböszörményi rendőrök folyamatos gépkocsizó és gyalogos szolgálat ellátására, valamint a helyi polgárőrökkel kiegészült közterületi jelenlétükre.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –