Összefogással ma is sikeresek lehetünk a kihívásokkal szemben

Akt.:
Összefogással ma is sikeresek lehetünk a kihívásokkal szemben
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A magyar nép mindig is tiszteletben tartotta mások jogait, ám ha szabadságát érezte veszélyben, akkor felemelte a fejét, mert tudta, ha ez elvész, akkor mindene odavan. Úgy kell berendeznünk ezt az országot, hogy az minket szolgáljon; ezt tették eleink is; és ezt tesszük mi is – ezek Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármesterének szavai voltak a Déri téren, a nemzeti ünnep előestéjén, ahol az immár hagyományos folklór estet megelőzően mondott köszöntőt a mintegy kétszáz érdeklődő előtt.

Ugyancsak a március 15-ei ünnep előtti est tradíciója, hogy az Egyetem tértől a Déri Múzeum előtti térig fáklyás felvonulás halad. Az idei eseményre a DKV kokárdával díszített villamossal szállította a a Nagyállomástól az Egyetemig a felvonulás résztvevőit.

A fáklyás menetben ezúttal több idegen szót is lehetett hallani, jelezve, hogy az itt tanuló külföldi egyetemisták is csatlakoztak az ünneplő sokasághoz. Ez – fogalmazott Komolay Szabolcs köszöntője elején – öröm, hiszen a diákok részesei lehetnek a magyar identitás egyik legfontosabb megmozdulásának. Elmondta még azt, hogy hazánk ma is komoly kihívásokkal néz szembe. Ma nem hadsereggel kell szembeszállnunk, ha például a bürokráciával, ám összefogással sikerül legyőznünk ezt a kihívást is.

HBN
hirdetés