Összefogás, hogy a kis Trabant tovább pöföghessen

Akt.:
Sokaknak még mindig kedvence a Trabi
Sokaknak még mindig kedvence a Trabi - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – A Trabant lehet, csupán egy értéktelen autó, a márka szerelmeseinek sokkal többet jelent.

A közösségi oldalon sokan osztották meg azt a segítségkérést, miszerint október 19-én éjszaka elloptak egy sötétszürke Trabant 601-es autót egy debreceni parkolóból. A jármű tulajdonosa kért segítséget baráttól és ismeretlentől. Barátjuk segélykérő posztját az Európát megjárt debreceni trabantosok is megosztották. Néhány héttel később újabb poszt került ki a közösségi oldalra: megtaláltak az autót.

Amit leghamarabb tehettünk, hogy megosztottuk a posztot. A bejegyzésünk 47 ezer embert ért el és több mint 120 megosztást kapott!”

– idézte fel Mátóné Tonhajzer Arabella.

Felajánlások

„Sajnos pár hete ellopták a Trabinkat, s előkerült szétroncsolva. A karosszéria teljesen körbe verve. Forgalmi, rendszám elégetve és eltüntetve. Motorkód kironcsolva. Csak az alvázszám maradt sértetlen. Augusztusban műszakizott és újra KPM-re kell vinni, új forgalmi, rendszám és motorkód.” – olvasható a közösségi oldalon. A bejegyzésre nagyon sok felajánlás érkezett. – Mindenki úgy próbált segíteni, ahogy tudott. A Facebook-posztunkra voltak, akik alkatrészeket ajánlottak fel, kétkezi munkát, anyagi támogatást vagy kasznit, sőt volt aki komplett Trabantot adott volna donorautónak – mesélte Arabella, majd hangsúlyozta, nagyon hálásak a segítőknek.

ND


Hajdúsámson - A hajdúsámsoni körzeti megbízottak hely- és személyismerete segítette a nyomozókat a két férfi elfogásában - olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. A rendőrségre október 20-án 7 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Debrecenben, a Tímár utcából eltűnt...

A fiatalok kedden érkeztek haza
Debrecen - Négy debreceni fiatal mert nagyot álmodni. Céljuk volt, hogy meghódítsák az Északi-sarkkört, két Trabanttal. Jelentik: sikerült! A Trabant a keletnémet autógyártás remeke, ami mára kultusszá és szimbólumává vált. Ócskavas, rohad és bontóra ítélt; ilyen és ehhez hasonló szavakkal illeti...