„Összeadódnak az energiák”

Tordai Zoltán, Dánielfy Gergely és Suba Sándor
Tordai Zoltán, Dánielfy Gergely és Suba Sándor
Debrecen – Dánielfy Gergely Azt mondtad című dalával kimagasló eredménnyel jutott tovább az elődöntőbe.

Szombaton, immáron A Dal elődöntőjében is hallható lesz Dánielfy Gergely Azt mondtad című szerzeménye. Az énekes érdeklődésünkre elmondta, az első színpadi fellépést felejthetetlennek élte meg.

Összejött a csend

– Fontos és elismert emberektől kaptam visszajelzéseket, ami nagyon sokat jelent számomra. Fura volt ismeretlenként bemenni, de ahogy korábban is nyilatkoztam, az volt a cél, hogy csendet teremtsünk. Úgy érzem, ez sikerült, és azáltal, hogy csendet teremtettünk, zaj alakult ki a dal körül.

Olyan vonalat képviselünk a mezőnyben, ami nem feltétlenül a mostani trendeknek felel meg, de így is nagyon szerették. Mindenképpen a továbbjutás a célunk.”

– mondta Gergely, hozzátéve, a gyakorlásra nem sok idő jut, ugyanis számos vizsgája is volt a közelmúltban.

A produkcióban a debreceni énekest két nagyszerű zenésztársa egészíti ki. Suba Sándor, aki Gergelyt gitáron kíséri, elmondta, nagyon örül, hogy az első rostán átmentek, már ez önmagában nagy eredmény.

Nem lehet „trükközni”

– A színpadi szereplés hozzá is tehet, de el is vehet a dalból. Úgy gondolom, nálunk az előbbi jellemző. Talán a zsűri is mondta: nagyon fontos az, hogy milyen a produkció a színpadon, ugyanis a stúdiómunka során lehet „trükközni”, a pódiumon már nem. A mi produkciónk rendkívül visszafogott, a színpadon pedig összeadódnak az energiák. Egyszerű, de nem szürkül el, ez a különlegessége. Mi ezt a dalt ugyanígy akár az utcán is el tudnánk játszani – mondta. – Nagyon izgultam az első fellépés előtt, és most is hasonlóan érzek. Ám úgy gondolom, a mi dallamos, őszinte muzsikánk elöl jár. Nem gyakorlunk túl sokat, nem akarjuk túljátszani, hagyjuk, hogy az érzelmek akkor ott, a színpadon bontakozzanak ki – tette hozzá Tordai Zoltán hegedűművész.

HBN–VK


Segítsük a továbbjutást!

A debreceniek is segíthetik szavazataikkal Gergelyt, aki február 10-én, szombaton az első elődöntőben lép színpadra. A műsort 20 óra 30 perctől a Duna Televízió és a Duna World élőben közvetíti. A dal elhangzásának három perce alatt ötödik zsűritagként 1-től 10-ig pontszámot küldhetnek a nézők a produkcióra SMS-ben, a +36(20/30/70)44 22 999-es alapdíjas telefonszámra. A három válogatóból tizennyolcan kerültek be a két elődöntőbe, amelyeket február 10-én és 17-én rendeznek. A két adásból a február 24-i döntőbe 4-4 dal jut tovább, ezek közül kerül ki A Dal 2018 nyertese. Az első elődöntőben pedig kiderül, ki lesz A Dal 2018 Felfedezettje.


Dánielfy Gergely
Budapest - Holtversenyben Dánielfy Gergely és az AWS nyerte A Dal 2018 második válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még a yesyes, Heincz Gábor Biga és Odett, a nézők szavazataival a SativuS jutott tovább az elődöntőbe a közmédia showműsorában. Dánielfy Gergely Azt mondtad című akusztikus...

Dánielfy Gergely
Debrecen - A debreceni énekes szívesen hallgatja Szabó Balázs, Caramel vagy éppen Puskás Peti zenéit. Mindössze három perc alatt írta meg Dánielfy Gergely azt a szerzeményét, amely akár hazánkat is képviselheti idén az Eurovíziós Dalfesztiválon, Lisszabonban. A Dal 2018 harminc előadója közé ugya...