Oscar-díjas pedagógusa lehet a Fazekas Giminek

Akt.:
Oscar-díjas pedagógusa lehet a Fazekas Giminek
© Fotó: Matey István
Debrecen – A Gergőbá fanok Oscarral díjaznák Fegyverneki Gergőt.

Mottóm: Számomra a tanítás egyszerre művészet és tudomány. Hivatás. Éppen ezért nehezen tudnék más szakmában ennyire boldog lenni. A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium magyar – média szakos tanára vagyok – így vall munkájáról Fegyverneki Gergő pedagógus, akit egyik diákja jelölt a Neteducatio Facebook oldalán a pedagógusok Oscar-díjára.

Ahogy bemutatkozójában fogalmaz, munkája során különösen fontosnak tartja, hogy megtalálja a legmegfelelőbb módszereket a digitális generáció hatékony oktatásához, a hidak megteremtéséhez (IKT, meseterápia, dramatikus tanítás, kreatív alkotás stb). – Tanítás közben alkottam meg – a kultúraazonos pedagógiából kiindulva – a digitáliskultúra-azonos pedagógia fogalmát, amelyet a mindennapi tanórákon is igyekszem beépíteni a módszertani repertoáromba, IKT témában hazai és nemzetközi konferenciákon adok elő, rendszeresen publikálok, illetve digitális jó gyakorlataimat műhelyfoglalkozások keretében osztom meg pedagógusokkal szerte az országban. Ezek mellett természetesen igyekszem minél több továbbképzésen részt venni, hogy tudásomat bővítsem – írja magáról.


Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Ahogy a Hajdú-bihari Napló egy korábbi interjújában olvashatták, diákjai Gergőbá fanok címmel rajongói oldalt hoztak létre a tanár tiszteletére, nem mellesleg a fiatal pedagógus képviselte hazánkat a G200 Youth Forum konferencián Németországban.

Fegyverneki Gergőre erre a linkre kattintva tudnak szavazni február 28-ig.