Orvvadászokat vettek õrizetbe

Lövöldözésre és gyanúsan mozgó autóra figyeltek fel a mórahalmi vadászok szombat délután. Gyanújuk szerint orvvadászok ejtettek el illegálisan õzeket. A Mórahalmi Vadász Társaság jelzése alapján a rendõrség két domaszéki férfi ellen indított büntetõeljárást.

A rendõrök a gyanús férfiak egyikének tanyáján tartottak házkutatást. Az udvaron találtak olyan nyomokat, amelyekbõl arra lehet következtetni, hogy a tanyán különbözõ tárgyakra lövöldöztek, céllövéseket gyakoroltak. Késõbb a fészerbõl és egyéb helyekrõl elõkerültek éles lõszerek és az egyik férfitõl egy kispuska.

A rendõrök a tanyán lévõ autót is átvizsgálták, a lökhárítója véres volt, valamint a csomagtartó tele volt állati szõrrel. A vadászok szerint azok egyértelmûen õzek szõrzete. A tanya további átkutatásakor a fagyasztó szekrénybõl nagyobb mennyiségû, tisztázatlan eredetû vadhúst is találtak és lefoglaltak a rendõrök – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

A két férfi ellen lõfegyverrel és lõszerrel visszaélés miatt indult nyomozás. A Szegedi Rendõrkapitányság mindkét férfit õrizetbe vette.