Orvosképzést segítő felajánlást kapott az egyetem

Orvosképzést segítő felajánlást kapott az egyetem
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – A Debreceni Egyetem elsőéves orvostan- és fogorvostan-hallgatóinak gyakorlati képzésében nyújtanak segítséget a Medicor Kéziműszer Zrt. által felajánlott világszínvonalú orvosi eszközök. A társaságtól idén 764 gyakorlókészletet kapnak a diákok.

Az orvosi kéziműszergyártás élvonalát képviselő debreceni vállalat fontosnak tartja az orvosképzés segítését, hozzájárulva a minőségi gyógyítás fejlesztéséhez, ezért évek óta támogatja a Debreceni Egyetem elsőéves orvostan- és fogorvostan-hallgatóit.

Az anatómiai és patológiai gyakorlathoz szükséges készleteket idén is csaknem 800 magyar és külföldi diák kapja meg a társaság ajándékaként.

A Medicor összesen 764 darab szikéből, csipeszből és ollóból álló gyakorlókészletet adományoz a hallgatóknak. A nélkülözhetetlen eszközökből 590-et az Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzata vesz át és juttat el az elsőéves hallgatókhoz, a Fogorvostudományi Kar hallgatói pedig 174 ingyenes készletet kapnak.

A vállalat az egyetem Sebészeti Műtéttani Tanszékét is támogatja a sebészeti technikák elsajátításához kifejlesztett eszközökkel, az ott folyó színvonalas oktató és kutató munka elősegítésének érdekében. A partnerek a műszerfejlesztések területén is szorosan együttműködnek, hogy a cég műszerválasztékával igazodni tudjon az elvárásokhoz és a nemzetközi piac magas szintű követelményeihez.

– Debreceni Egyetem –