Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.15. 00:17

Ingyenes UV szűrés akció Miskolcon

<p>Miskolc - Az üzletekben elhelyezett mérőműszerek megmutatják, hogy a bevizsgált szemüveg milyen védelmi képességgel rendelkezik.&#160;<A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/r_sztvev___zletek.pdf"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A><STRONG>&#160;</STRONG><A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/r_sztvev___zletek.pdf"><B>Résztvevő üzletek</B></A> [.pdf - 2KB]&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/szemuvegvizsgalat.mpg/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Az általános klímaváltozás negatív hatásai miatt szemünk védelmének fontossága előtérbe kerül. A Magyar Látszerész Szövetség szervezésében kerül megrendezésre az "Országos UV Teszt" elnevezésű rendezvénysorozat, melynek keretében az akcióban résztvevő közel 300 vizsgálati ponton ingyenes UV szűrés és szaktanácsadásban részesülnek az érdeklődők. A program 2008. április 14-től május 14-ig tart. A program lényege, hogy minden optikai üzletet UV mérő berendezéssel szerelnek fel és egy térítésmentes optikai bevizsgálásra invitálják a lakosságot. A felmérések szerint Magyarországon a szemüveget viselők többsége nincs tisztában szemüvegének UV szűrő képességével.

Fokozott figyelem

A tapasztalat az, hogy egyre tudatosabban keresik a vásárlók az UV szűrős napszemüvegeket. Ezen a területen az ellenőrzés hiánya hívta létre az "Országos UV Teszt"-et. A Magyar Látszerész Szövetség fel kívánja hívni a figyelmet arra a fontos tényre, hogy a napszemüvegeken túl az optikai, dioptriával rendelkező szemüvegek és a kontaktlencsék UV szűrő képessége a jövőben ugyanolyan fontossággal bír. Az akció célja, hogy megakadályozzák az UV sugárzás által okozott szembetegségek kialakulását és felhívják a figyelmet a gyerekek szemének védelmére, akik hatványozott veszélynek vannak kitéve. A teszt által kínált szolgáltatás ingyenes bevizsgálásból és szaktanácsadásból áll. A bevizsgálás nem több, mint pár másodperc. A megyében Miskolcon és Tiszaújvárosban van lehetőség az ingyenes szűrésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!