Örülünk, vagy nem örülünk a keleti határzárnak?

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: AFP
Debrecen – … ez itt a kérdés. A debreceniek java része mindenesetre jó dolognak tartja, hogy felépül a kerítés a magyar-román határon.

– Jó dolognak tartom, hiszen nem kellene az országba engednünk minden bevándorlót, meg kell szűrni, hogy, ki jöhet be és ki nem – mondta Tóth Marianna.

Tóth Marianna Tóth Marianna ©

Bodnár Sándor szerint is jó ötlet, hiszen kevesebb bevándorló érkezne hazánkba. Majd hozzátette azt is, hogy találkozott migránsokkal, de nem volt velük probléma.

Bodnár Sándor Bodnár Sándor ©

Szűcs Dávid bár úgy látja, a menekültválság el van túlozva, szerinte hosszú távon megérné a magyar–román kerítés megépítése.

Szűcs Dávid Szűcs Dávid ©

– Az a véleményem, hogy kell a kerítés, mert védelmet nyújt. Az illegális határátlépők sok mindent megrongálnak és sok szemetet is hagynak maguk után – mondta Tóth Tamás, hozzátéve, hogy a migránsok feszültséget keltenek.

Tóth Tamás Tóth Tamás ©

Boszák Roland úgy fogalmazott, amennyiben nem cselekszünk időben, nagyon káros hatásai lesznek a krízisnek. Hozzátette, a déli határzár is hasznosnak bizonyult.

Boszák Roland Boszák Roland ©

Tanka Tünde közel él a határhoz és jó döntésnek gondolja, hogy elkezdték építeni a kerítést. Bár nem találkozott migránsokkal, de, mint mondta, a hírek alapján veszélyt jelentenek.

Tanka Tünde Tanka Tünde ©

HBN | Fotó: Matey István