Őrületes mennyiségű aranyat talált egy örökös a ráhagyott házban

Akt.:
Őrületes mennyiségű aranyat talált egy örökös a ráhagyott házban
© Fotó: telegraph.co.uk
Franciaország – A váratlan kincs az egész házat betöltötte. Az arany ott volt a bútorok alatt, az ágyneműben, de még a fürdőszobában is. 

Egy meg nem nevezett férfi örökölt egy házat a franciaországi Evreuxban, csakhogy hihetetlen felfedezést tett. A házban mintegy száz kiló aranyat talált elrejtve, amelyet 3,5 millió euróért eladott. Az aukciós ház szerint, amelynek a férfi eladta a gyűjteményt, az örökös maga is meglepődött azon, amit talált, hiszen csak szét akart nézni, hogy mit hagyott hátra rá a néhai rokona. – A területen talált 5000 arany érmét, két darab, egyenként 12 kilós aranyrudat és 37 aranytömböt, melynek súlya darabonként egy kiló – fogalmazott Nicolas Fierfort, az aukciós ház árverésvezetője. Hozzátette, a váratlan kincs az egész házat betöltötte, de az a legkülönfélébb helyekre, a bútorok alá, az ágyneműbe és még a fürdőszobában is el volt rejtve, ezért először nem is látták azokat.

Az örökös az első darabot akkor találta, amikor egy bútort csavarozott és felfedezett egy bádogdobozt, benne az arannyal. A következő kincseket egy whiskys üveg dobozában lelte gondosan elrejtve, a gyűjtemény pedig idővel egyre nagyobbá vált. Az örökös végül bejegyeztette a talált értékeket és kiderült, az aranyat legálisan vásárolták az 1950-es és ’60-as években és habár a gyűjtemény 3,5 millió eurót ér, az örökös nem kapja meg a teljes összeget, mivel a francia jog szerint az örökösödési illeték 45 százalék, illetve vagyonadót is fizetni kell, ha azt az elhunyt az elmúlt három évben nem fizetett.

(The Telegraph)


A garázsból került elő a 100 éves esküvői torta

A házaspár az első évfordulón akarta elfogyasztani a süteményt, ami végül a családban öröklődött, majd eltűnt.

 

 

Százezer dollárt érő aranyrögöt talált egy férfi Ausztráliában

Több mint százezer amerikai dollárt érő 2,7 kilogrammos aranyrögöt talált Ausztráliában egy amatőr kincsvadász.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés