Őrületes mennyiségű aranyat talált egy örökös a ráhagyott házban

Akt.:
Őrületes mennyiségű aranyat talált egy örökös a ráhagyott házban
© Fotó: telegraph.co.uk
Franciaország – A váratlan kincs az egész házat betöltötte. Az arany ott volt a bútorok alatt, az ágyneműben, de még a fürdőszobában is.

Egy meg nem nevezett férfi örökölt egy házat a franciaországi Evreuxban, csakhogy hihetetlen felfedezést tett. A házban mintegy száz kiló aranyat talált elrejtve, amelyet 3,5 millió euróért eladott. Az aukciós ház szerint, amelynek a férfi eladta a gyűjteményt, az örökös maga is meglepődött azon, amit talált, hiszen csak szét akart nézni, hogy mit hagyott hátra rá a néhai rokona. – A területen talált 5000 arany érmét, két darab, egyenként 12 kilós aranyrudat és 37 aranytömböt, melynek súlya darabonként egy kiló – fogalmazott Nicolas Fierfort, az aukciós ház árverésvezetője. Hozzátette, a váratlan kincs az egész házat betöltötte, de az a legkülönfélébb helyekre, a bútorok alá, az ágyneműbe és még a fürdőszobában is el volt rejtve, ezért először nem is látták azokat.

Az örökös az első darabot akkor találta, amikor egy bútort csavarozott és felfedezett egy bádogdobozt, benne az arannyal. A következő kincseket egy whiskys üveg dobozában lelte gondosan elrejtve, a gyűjtemény pedig idővel egyre nagyobbá vált. Az örökös végül bejegyeztette a talált értékeket és kiderült, az aranyat legálisan vásárolták az 1950-es és ’60-as években és habár a gyűjtemény 3,5 millió eurót ér, az örökös nem kapja meg a teljes összeget, mivel a francia jog szerint az örökösödési illeték 45 százalék, illetve vagyonadót is fizetni kell, ha azt az elhunyt az elmúlt három évben nem fizetett.

(The Telegraph)


A garázsból került elő a 100 éves esküvői torta

A házaspár az első évfordulón akarta elfogyasztani a süteményt, ami végül a családban öröklődött, majd eltűnt.

 

 

Százezer dollárt érő aranyrögöt talált egy férfi Ausztráliában

Több mint százezer amerikai dollárt érő 2,7 kilogrammos aranyrögöt talált Ausztráliában egy amatőr kincsvadász.
hirdetés