Országszerte felhőszakadásra figyelmeztetnek

Országszerte felhőszakadásra figyelmeztetnek
© Fotó: Derencsényi István
Budapest – A felhőszakadás veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki keddre az Országot Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: kedd reggelig elsősorban az ország délkeleti, keleti harmadán (esetleg felén) lehetnek zivatarok, amelyeket viharos széllökés, lokálisan jelentős csapadék és kisebb szemű jégeső kísérhet.

Kedden már összességében több helyen, délután nagyobb számban inkább a Dunántúlon alakulhatnak ki zivatarok, amelyekhez kapcsolódva felhőszakadás, viharos széllökések, kisebb eséllyel nagyobb szemű jég társulhat.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 Celsius-fok között valószínű.

– MTI –


Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti. Időjárási helyzet Európában A Skandináv-félsziget és a balti államok felett továbbra is egy nagykiterjedésű anticiklon helyezkedik el, amely a Kelet-európai-síkság nyugati részének is meghatározza az időjárását. A leszálló légmozgás miatt a t...