Országos Roma Színházi Találkozó lesz Pécsett

Négy napon át a roma színjátszásé lesz a főszerep Pécsett. Az Országos Roma Színházi Találkozót június 17-e és 20-a között rendezik meg először.

Európa Kulturális Fővárosában az érdeklődők találkozhatnak mások mellett Szakcsi Lakatos Bélával, Szegedi Dezsővel, és láthatják a Reneszánsz Roma Műhely vagy a Karaván Művészeti Alapítvány előadásait.

Most először lesz lehetőség romákról szóló darabok, illetve roma előadóművészek által játszott darabok nagyszabású szemléjére. Csütörtök és vasárnap között a Pécsi Horvát Színház színpadán láthatja a közönség az előadásokat. Az érdeklődők megnézhetik Csemer Géza Gyűlölet nélkül című darabját a Reneszánsz Roma Műhely előadásában. A Karaván Művészeti Alapítvány a Hétköznapi-show – valahogy boldogulni című darabjával lép majd fel.

A Czinka Panna Cigány Színház vándortársulata Szécsi Magda Csörgőkezű, Vödörjáró, Dobhasú című zenés gyermekelőadásával és a Gyere Josephine! című musicallel mutatkozik majd be. A Hókirálynő Meseszínpad Szécsi Magda Tavasztündér mosolya című darabját adja elő. Szegedi Dezső színházi dalbetétekből összeválogatott önálló estet ad majd.

További részletek a www.pecs2010.hu internetes oldalon olvashatók.

-Független Hírügynökség –