Országos rajzpályázat

Országos rajzpályázat
Országos rajzpályázaton szerzett első helyezést egy hencidai kisiskolás.

„FUTURBIA 2010 – Urbanisztikai Hetek” néven városfejlesztői programsorozatot szervezett a Studio Metropolitana Városfejlesztő Műhely 2010 őszén.

Rejtett szépségek

A „Futurbia 2010” keretén belül három különböző pályázat indult, amely művészi eszközök segítségével kívánta bemutatni Budapest rejtett és kevésbé rejtett szépségeit. A vállalkozó kedvű felnőtt érdeklődők számára animációs- és rövidfilm pályázat teremtett lehetőséget . A fiatalabb generáció egy rajzpályázaton mutathatta be, hogy mit jelent számára a Duna, milyen pozitív értékekkel gazdagítja életét.

Közös alkotás

A rajzpályázaton a szervezők adatai alapján közel 1000 kisdiák vett részt. Október elején a beérkezett pályaműveket értékelő zsűri döntése alapján a hencidai általános iskola 6. osztályos tanulója Ötvös István Márkus rajza bekerült az „Én és a Duna” című rajzpályázat díjazott alkotásai közé.

– A díjkiosztó előtt még a helyszínen is adott témában újabb alkotást kellett készíteni, közösen az elismerésben részesülő húsz díjazottnak. Közöttük a bihari kisfaluból érkezett gyermek, aki az első helyezett jutalmaként mikroszkópot és fényképező gépet kapott.. Sikerét elősegítette, hogy tehetségét is igyekszik fejleszteni a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskolában is.