Országos kosárlabda bajnokság

FIÚ KADET-DÖNTŐ DEBRECEN 2010. május 27-30. UTOLSÓ NAP Mérkőzések: Az 5. helyért Vasas MKB Euroleasing ELITE Basket – Újbuda MAFC KS/A 74-80 (hosszabbítás után) A 3. helyért Falco-SZOVA KC Szombathely – Sse sÖrdögök Sopron 95-51 Az 1. helyért DSC-SI – Kecskeméti SI/A 70-91   Végeredmény:   1. Kecskeméti SI/A 2. Debreceni SC-SI 3. Falco-SZOVA KC […]

FIÚ KADET-DÖNTŐ DEBRECEN 2010. május 27-30. UTOLSÓ NAP

Mérkőzések:

Az 5. helyért

Vasas MKB Euroleasing ELITE Basket – Újbuda MAFC KS/A

74-80 (hosszabbítás után)

A 3. helyért

Falco-SZOVA KC Szombathely – Sse sÖrdögök Sopron

95-51

Az 1. helyért

DSC-SI – Kecskeméti SI/A

70-91

 

Végeredmény:

 

1. Kecskeméti SI/A

2. Debreceni SC-SI

3. Falco-SZOVA KC Szombathely

4. Sse sÖrdögök Sopron

5. Újbuda MAFC KS/A

6. Vasas MKB Euroleasing ELITE Basket

7. Óbudai Kaszások/A

8. SZTE Szedeák KE

Különdíjasok (a nyolc edző szavazata alapján):

Az All Star ötös: Tokodi Norbert (Újbuda-MAFC), Váradi Benedek (Falco), Nagy Botond (DSC-SI), Rostás Imre (Sopron), Tóth Bence (Kecskemét).

A torna legértékesebb játékosa: Zahorán Bertold (DSC-SI).

A torna gólkirálya: Váradi Benedek.

A torna legjobb védője: Sinkovits Dániel (Falco)

A torna legjobb irányítója: Nagy Botond.

A torna legjobb centere: Bognár Kristóf (Falco)

A torna legjobb lepattanózója: Garamvölgyi Ákos (DSC-SI).

A torna legjobb edzője: Ábel József (Kecskemét).

A torna legkiegyensúlyozottabban teljesítő játékvezetője: Dernei Gábor.

A csapatok legjobbjai:

Szeged: Szarka Dávid.

Óbuda: Mesterházy Péter.

Vasas: Schweighoffer Balázs.

Újbuda: Varga István.

Sopron: Czukor Bence.

Falco: Péterfai Richárd.

DSC-SI: Zahorán Bertold.

Kecskeméti SI: Kovács Barnabás.

A záró napon az ötödik helyért, valamint a bronzéremért és az aranyérmért küzdöttek a csapatok.

 

A Vasas és a MAFC csatájából utóbbi került ki győztesen, majd a bronzcsata esélyese, a Falco a csoportmeccsek után ismét legyőzte a Sopront, méghozzá újra simán.

A döntőben a Kecskemét megint hozta agilis, erőszakos játékát, és a Debrecen ezzel nem nagyon tudott mit kezdeni, láthatóan továbbra sem feküdt neki a másik csapat stílusa. A DSC-SI torna végére elfáradó kezdőötöse kevesebbet nyújtott, mint egy nappal korábban a Falco elleni elődöntőben, a kecskemétiek ugyanakkor jól bírták a maguk diktálta tempót, és kevesebbet hibáztak.

Az első negyedben állva hagyták ellenfelüket az Ábel-tanítványok, aztán pár pontot még hozzátettek ehhez a továbbiakban. Egy alkalommal került a második félidőben tíz ponton belülre a DSC-SI, ám igen hamar újra plusz húsz közelébe szökkent a Kecskemét, vagyis csírájában elfojtotta a hazaiak felzárkózási törekvését.

Hiába volt nagy palánk alatti fölénye a debrecenieknek (51-25 volt a lepattanóharc a javukra, Garamvölgyi egymaga 30-at szedett le), mert a vendég-gyűrű alatt lekapott labdákat sokszor újra pontatlanul tették vissza a gyűrűre.

Itt kell megjegyezni, hogy a kecskemétiek a palánk közelében szinte áthatolhatatlan akadályt állítottak az ellenfelek elé, így a debreceni centerek is csak heroikus küzdelemben tudtak helyzetet kicsikarni maguknak. A triplákkal is hadilábon álltak a hajdúságiak, és nagyon sok (20) volt az eladott labdájuk. A KSI pontosabban dobott mezőnyből (54% náluk, míg a hazaiaknál ez az adat csak 37%) és büntetőkből is (17 debreceni büntető maradt ki).

A bácskaiak elviselték az idegen pálya terhét is, és igazi csapatként hajtva diadalmaskodtak a fergeteges hangulatú fináléban.

Egészében szólva a tornáról, remek meccseket izgulhattak végig a nézők. Egyedül a szegediek nem tudtak mérkőzést nyerni, veretlen alakulat azonban nem akadt, mivel a nagy esélyes Falco az elődöntőben a Debrecentől, a végső győztes Kecskemét pedig a csoportjában az Óbudától kapott ki – a hazaiak meg tőlük, kétszer is.

A négy nap során láthatunk indulatos, érzelmes vagy akár vicces jeleneteket a pályán és a lelátón egyaránt, illetve kiemelkedő egyéni teljesítményeket, mozzanatokat is, ám éppen az a gárda nyert végül, amely leginkább CSAPAT volt.

A közönség is láthatóan jól szórakozott, hozzátéve a rendezvényhez azt a pluszt, ami semmiképpen sem hiányozhat egy kosármeccsről: a lankadatlan buzdítást, szurkolást.

K.SZ.További hírek a haon-sportoldal kategóriából