Országos csúcsok és világbajnoki szintidő az uszonyosúszó Ob-ról

Országos csúcsok és világbajnoki szintidő az uszonyosúszó Ob-ról
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Tizennégy aranyérmet szereztek a Debreceni Búvárklub versenyzői a hétvégi, Kecskeméten megrendezett Cápa-Serdülő-Junior Uszonyosúszó Országos Bajnokságon.

A mezőnyből kiemelkedett a 3 évvel fiatalabbként induló, még csak ifjúsági korú Szabó Anita, aki 7 egyéni, és 2 váltó versenyszámban is bajnoki címet szerzett, 50 méteres búvárúszásban országos csúcsot döntött, az 50 méteres uszonyos gyorsban junior világbajnoki szintidőt úszott, zárásként pedig a leggyorsabb tagja volt a 4×100 méteres váltóban csúcsot döntő debreceni csapatnak.

Szintén a juniorok mezőnyében halmozta az érmeket Szűcs Rebeka, aki 3 arany-, 4 ezüst-, és 3 bronzérmével megszerezte az összetett bajnoki címért járó, „Mindközül a legjobb” kupát is.

Makszim Csenge, Dobrányszky Hanna, Szűcs Rebeka, Szabó Anita összeállítású csapat mindkét mind két váltó versenyszámban magabiztosan győzött, a rövidebbik, 4×100 méteres távon ráadásul egy több mint 10 éve fennálló országos csúcsot sikerült megdönteniük.

Bajnoki címet szerzett még a serdülőknél Kiss Blanka, és a 4×100-as és 4×200-as serdülő lány váltó, valamint a cápa korosztályúak 9 éves kategóriájában Orovecz Olivér is.

A Debreceni Búvárklub versenyzői összességében 14 arany-, 6 ezüst- és 11 bronzéremmel zárták a 3 korosztály bajnokságát. A jövő héten Egerben, 3 hét múlva pedig újra Kecskeméten, a Rövidpályás Országos Bajnoksággal folytatódik az idei uszonyosúszó versenyszezon.

– Debreceni Búvárklub –Sporthírek


hirdetés