Országos Családi Könyvtári Napok Hajdú-Biharban is

2010. október 4-10. között Országos Családi Könyvtári Napok lesznek az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával

Országszerte olyan rendezvényekre kerül sor, amelyek felhívják a figyelmet arra, milyen alapvető szerepe van a könyvtáraknak az olvasóvá nevelés folyamatában. A könyvtárak színes programokkal készülnek szolgáltatásaik népszerűsítésére.

Bízzunk abban, hogy ezen az őszön is sokaknak sikerül felfedezni, milyen változatos lehetőséget kínálnak a könyvtáraink a tanulásra, a tájékozódásra, a szabadidő tartalmas eltöltésére, a hátrányos helyzetben élők támogatására. Szeretnénk, ha sokan hallgatnának hívogatásunkra, s a jelenlegi könyvtárhasználók mellett az újonnan beiratkozóktól is egyre többet hallanánk majd: “Olvasni érdemes!”

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI KÖNYVTÁRAK ÖSSZEFOGÁSA

Hajdú-Bihar megyében a rendezvénysorozatot 2007-től a város és a megye területén lévő könyvtárak közösen szervezik. Reméljük, hogy együttesen eredményesebben tudjuk felhívni a helyi lapok, tv, rádió, könyvtárhasználók és fenntartók figyelmét.

Az idei rendezvényeknél is több területen együttműködünk: közös sajtótájékoztatót tartunk, intézményeinket népszerűsítő reklámfilmet készítünk, közös honlapot és családi vetélkedőt indítunk, együtt tartjuk október 10-én a Könyvtárak Vasárnapja programot.