Országos bajnokok lettek a debreceni cheerleaderek

Országos bajnokok lettek a debreceni cheerleaderek
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – A DEAC férfi kosárlabdázói már csak egy mérkőzésre állnak az első osztályba jutástól, a nők a 7. helyen fejezték be a szezont. A cheerleaderek országos bajnokok lettek a hétvégén, a férfi futsalosok pedig hétfőn küzdenek a döntőbe jutásért az NB II-ben.

Kosárlabda

Magabiztos győzelmet aratott a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a döntő első mérkőzésén Veszprémben, így a héten már a feljutásért játszhat. Berényi Sándor együttese taktikus játékkal, minden negyedet megnyerve végül 21 pontos sikert aratott az alapszakaszgyőztes otthonában. A két győzelemig tartó párharcban így 1-0-ra vezet a DEAC, szombaton 17 órától a bajnoki cím lesz a tét az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

– Először is szeretném megköszönni a minket elkísérő szurkolóknak, hogy ilyen messzire is eljöttek szurkolni, sokat jelent ez a csapat számára. Az történt a meccsen, amire számítottunk, ellenfelünk szűk rotációval dolgozott, faultproblémákkal küszködtek, így végig kontrolláltuk a játékot. Ennek ellenére nem sikerült a saját tempónkat diktálni, ebben javulnunk kell a visszavágón. A győzelem kulcsai a festékből szerzett kosarak és a kulcsszituációban szerzett gyorsindítások voltak – értékelt Berényi Sándor vezetőedző.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 71 – 92

Győzelemmel búcsúzott a szezontól a DEAC női kosárlabda csapata. A tavalyi eredményhez képest egy helyet javítva, a hetedik helyen végeztek az amatőr női NB1-ben, miután a szezonzárón legyőzték az Ajka kosarasait. Az idegenben elszenvedett hétpontos vereség után bizakodva léphettek pályára Szabó Rékáék, sőt a végére igazi örömjátékot mutatva magabiztos, 26 pontos sikert arattak a kissé elfáradt ellenféllel szemben.

hoya

Fotó: unideb.hu

– Nehéz meccsre számítottunk, de mindenképpen szerettük volna ledolgozni a hátrányunkat, és megszerezni a hetedik helyet. Sokáig pontatlanul játszottunk, nem azt csináltuk sem támadásban, sem védekezésben, amit előre megbeszéltünk, így megnehezítettük a saját dolgunkat. A győzelem kulcsa az volt, hogy az utolsó negyedben megtaláltuk a zónájuk ellenszerét, igyekeztünk gyorsindításokból pontokat szerezni, de felállt védelem ellen is okosan, eredményesen játszottunk. Gratulálok a lányoknak a hetedik helyhez, köszönöm a kitartó munkájukat, a szurkolóinknak pedig az egészéves támogatást – nyilatkozta Kovács Imre edző.

DEAC – Ajka 84-58

Futsal

Sorsdöntő mérkőzés vár a DEAC férfi futsalosaira: május 29-én, hétfőn 19 óra perctől játsszák a DESOK-ban az NB2 helyosztó második mérkőzését a RUBEOLA FC CSÖMÖR ellen. Az odavágón, idegenben 6-4-re nyert a Debreceni Egyetem csapata. Aki hétfőn továbbjut, döntőt vív az NB2-ben a Szigetszentmiklós együttese ellen.

– A Csömörnek támadnia kell, ami sok energiát kíván, illetve azt, hogy nagyobb kockázatot vállaljon hátul. A taktikai tudásunk megvan hozzá, hogy ezt kezelni tudjuk, a megfelelő hozzáállás, az erő megfelelő beosztása lesz a két kulcsmomentum. A csapatból Pallai játéka a legkérdésesebb, Révai és Kasuba esélyesebb, hogy játszhat. Szentes-Bíró és Patócs a strandfoci válogatottal edz, míg Varga és Bun eltiltott lesz – összegzett a DEAC edzője, Elek Gergő.

Labdarúgás

A DEAC megye l-ben érdekelt csapata hazai pályán aratott győzelmet a hétvégén a Sárrétudvari KSE ellen.

– Nehéz meccs volt, abból következőleg, hogy múlt héten rangadót vesztettünk. Egy veszélyes csapattal játszottunk ma, de igazából az elsődleges cél az volt, hogy a három pontot begyűjtsük, s ez sikerült. Igaz, hogy voltak nehezebb periódusok a mérkőzés folyamán, de a kitűzött célt teljesítettük – mondta Sáfár László edző.

Debreceni EAC–Sárrétudvari KSE 4–2

A DASE is itthon játszott a fordulóban, de a három pontot a Polgár játékosai gyűjtötték be ezúttal.

– Ez a Polgár részéről az akarat diadala volt. Jövő héten megpróbáljuk szépen zárni az idényt – bizakodott a meccset követően Dér István edző.

DASE–Polgári VSE 1–2

A DEAC ll gólgazdag meccset játszott a megyei másodosztályú bajnokság hétvégi fordulójában, 6 gólt rúgtak a Csökmői SE otthonában.

– Magabiztos győzelmet arattunk egy lelkesen küzdő hazai csapat ellen, annak ellenére is, hogy mai játékunk nem közelítette meg eddigi tavaszi szereplésünket – fogalmazott Köstner Tamás megbízott edző.

Csökmői SE–Debreceni EAC II. 0–6

Cheerleaders

Megnyerték a Magyar Bajnokságot a Debreceni Egyetem pomponosai! A UD Cheerleaders Győrben elért pontszámával egyúttal kvalifikálta magát a prágai Európa-bajnokságra.

Csapattagok: Antal Réka, Bendly Barbara, Bodnár Bettina, Geszti Brigitta, Heim Orsolya, Herczeg Dóra, Kéki Boglárka, Kalmár Zsófi, Kovács Tímea, Medgyesi Barbi, Szerencsi Zsuzsanna és Vékony Lilla.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek