Országgyűlési Választás 2010 | "A politikusbűnözés miatt van szegénység és munkanélküliség Magyarországon"

Miskolc – A Jobbik kormányra kerülése esetén rendet és munkahelyeket teremtene.

Megyei kampánynyitó rendezvényén mutatta be a Jobbik Magyarországért Mozgalom egyéni , megyei képviselő-jelöltjeit pénteken. Az esemény előtti sajtótájékoztatón Szegedi Csanád, a Jobbik országos alelnöke a mozgalom programjáról szólva elmondta, az három alappillérem nyugszik: az alkotmányozáson, a közbiztonság helyreállításán és a munkahelyteremtésen. Többek között kiemelte: kormányra kerülésük esetén szándékukban áll, mint ahogy fogalmazott a „cigánybűnözés” és a politikusbűnözés megszüntetése. Létre kívánják hozni a csendőrséget és a Magyar Nemzeti Gárdát. Szándékukban áll átalakítani a segélyrendszert, és céljuk a szociális kártya országos kiterjesztése is. Az alelnök véleménye szerint Magyarországon a politikusbűnözés miatt van szegénység és munkanélküliség, ezért programjuk része a politikusok elszámoltatása. A munkahelyteremtést pedig a csak kereskedelmi célú multinacionális cégek kedvezmény-megvonásával, a turizmus és szolgáltatás fejlesztésével, valamint a kutatás-fejlesztés támogatásával kívánják megoldani.

Csendőrséget

 Az 1. választókerület jelöltje Egyed Zsolt, aki legfontosabb feladatának, mint ahogy ő fogalmaz a „cigánybűnözés” felszámolását tartja a csendőrség felállításával, az integrált oktatási rendszer létjogosultságának felülvizsgálatát, valamint Miskolc környéki települések infrastruktúrájának fejlesztését. Az Országgyűlésben a tisztességes munkából élni kívánó emberek képviseletét szeretné ellátni.

A 2. választókerület jelöltje Csorba János, aki fontosnak tartja a közbiztonság javítását, a miskolci parkolási rendszer normalizálását, a belvárosi épületek felújítását, a miskolci önkormányzati ingatlanok eladása körüli korrupciós ügyek bűnöseinek elszámoltatását.

A 3. választókerület jelöltje Szabó Attila, akinek legfontosabb teendői közé tartozik a magyar kis- és középvállalkozások támogatása a multinacionális érdekekkel szemben, ahogy ő fogalmaz a „cigánybűnözés” visszaszorítása a csendőrség felállításával, a segélyezési rendszer igazságossá tétele és a fiatalok gyermekvállalásának támogatása.

A 4. választókerület jelöltje Sztancsik Barnabás. Céljai közt szerepel a kisvállalkozók és a gazdák érdekeinek képviselete, a szociális rendszer igazságossá tétele, a csendőrség felállítása és a korrupció visszaszorítása. Alapvetőnek tartja egy tartós és nem naponta változó iskolaszerkezet kialakítását, valamint a jól képzett szakorvosok és szakdolgozók elvándorlásának megállítását. Felülvizsgálná a város korrupciós ügyeit (például: Csanyiki tüdőszanatórium).

Az 5. választókerület jelöltje Kisgergely András.Fontosnak tartja, ahogy ő fogalmaz a „cigánybűnözés” felszámolását a csendőrség létrehozásával, a politikusbűnözők teljes elszámoltatását és a tisztességes munkából élni kívánó magyar emberek képviseletét a multinacionális érdekekkel szemben.

A 6. választókerület jelöltje Bencs Gábor. Legfontosabb feladatának, ahogy ő fogalmaz a „cigánybűnözés” felszámolását tartja, amire véleménye szerint a csendőrség felállítása a megoldás. Emellett fontosnak tartja a tisztességes munkából élni kívánó emberek piaci lehetőségekhez való juttatását.

A 7. választókerület jelöltje Endrésik Zsolt, aki legfontosabb feladatának a közbiztonság helyreállítását tekinti a csendőrség felállításával, és új munkahelyek ezreinek teremtését a helyi adottságok, erdőtelepítés, turizmus, szénbányászat, mezőgazdaság, ésszerű kihasználásával.

A 8. választókerület jelöltje Miklós Árpád, aki úgy fogalmazott: „Ahhoz, hogy kimozduljunk a mélypontról, először rendet kell teremteni. Szükség van munkahelyekre, új család- és szociálpolitikára, de át kell alakítani a segélyrendszert is. Fontosnak tartom a biogazdálkodás támogatását.”

A 9. választókerület jelöltje Baksy Rezső. Legfontosabb feladatának a közbiztonság javítását tartja a csendőrség felállításával, valamint biztos megélhetést nyújtó munkahelyek teremtését az úgynevezett rendszerváltás veszteseinek is.

A 10. választókerület jelöltje Szajkó Gábor. Legfőbb céljai a térség lakosságmegtartó erejének fejlesztése. Fokozott figyelmet szentelne a térség infrastruktúrájának fejlesztésére, valamint a teljes agrárszféra (borászat, növénytermesztés, vad- és erdőgazdálkodás, állattartás) és a hozzá kapcsolódó ipari termelés fejlesztésére.

A 11. választókerület jelöltje Ifj. Holcman László. Mint mondta: a térséget alapvetően meghatározza a szőlőtermelés, ami jelen pillanatban az őstermelők számára bizonytalan, hiszen a szőlő felvásárlása szüretkor egyre jelentősebb probléma. A keleti piacok megnyitásával ismét eladhatóvá válna a minőségi bor. Égető probléma továbbá a szerencsi cukorgyár lerombolása is, melyet újjá kell építeni, sajnos az alapoktól. Fontosnak tartja a kis és közepes vállalkozások segítését is.

A 12. választókerület jelöltje Balla Gergő. Mint fogalmazott: „Tűrhetetlen, hogy az embereknek félelemben kell leélniük az életüket, rettegve a cigánybűnözéstől. Kiemelt figyelmet fogok fordítani az ide települt multinacionális cégeknél kialakult helyzetre, ahol a megfeszített munkatempóban dolgozók minimálbér szintű fizetést kapnak.”

A 13. választókerület jelöltje Csikai Balázs. Mint mondta: „Kiemelt feladatunknak tekintjük a munkahelytermetést, valamint a közbiztonság megerősítését a problémás helyeken! Hosszabb távon szeretnénk kihasználni a Mezőkövesd – Mezőkeresztes közötti repülőtér és a térségben lévő óriási lignittartalékok és egy ahhoz kapcsolódó hőerőmű felépítésében rejlő lehetőségeket! Ezenkívül fontosnak tartom a harmonikus város – vidék együttműködést, amely a kistérség minden településének előnyökkel járna!”

 

 

 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltjei

Egyed Zsolt

2008-tól a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke és egyben kampányfőnöke.

Csorba János

Volt autószerelő, fényképész, állattenyésztő, fuvarozó és élelmiszeripari vállalkozó, jelenleg miskolci magánvállalkozásában dolgozik.

Szabó Attila

A Miskolci Egyetem hallgatója.

Sztancsik Barnabás

A kilencvenes évek végén lett pedagógus szakszervezeti vezető. 2008-tól a Pedagógusok Szakszervezetének miskolci titkára, majd országos vezetőségi tagja.

Kisgergely András

Fémforgácsoló szakképesítést szerzett, majd technikusi vizsgát tett. Korábban informatikusként tevékenykedett, jelenleg szülővárosában, Ózdon dolgozik.

Bencs Gábor

Középiskolás kora óta dolgozik családi vállalkozásukban, jelenleg a Szolnoki Főiskola kereskedelmi és marketing szakának végzős hallgatója.

Endrésik Zsolt

34 éves földrajz-történelem szakos tanár. Oktatási tapasztalatait Sajóvárkonyon, Bánrévén és Putnokon szerezte, ahol jelenleg is tanít.

Miklós Árpád

Matematika-fizika szakos tanárként dolgozik a miskolci Lévay József Református Gimnáziumban. 1990-ben MDF-es országgyűlési képviselőnek választották. Később kilépett frakcióból, és a MIÉP alapító tagja lett.

Baksy Rezső

1973 óta a vendéglátásban dolgozik. Miskolcon szociális boltot és éttermet működtet.

Szajkó Gábor

Gépészmérnökként a kezdeti munkaévek után egy németországi tervezőirodában kapott állást. Jelenleg épületgépészeti boltot és autószalont működtet.

Ifj. Holcman László

Informatikusként végzett, jelenleg családi kisvállalkozásukban dolgozik.

Balla Gergő

Közéleti szerepvállalásra a 2006-os véres, őszi események sarkallták. Alapító elnöke a Jobbik Tiszaújvárosi Szervezetének, alelnöke a Borsod megyei választmánynak.

Csikai Balázs

A Jobbik Mezőkeresztesi Szervezetének alapítástól elnöke, a választókerület kampányfőnöke.