Oroszok törnek a salakos Debrecen Nagydíj babérjaira

Oroszok törnek a salakos Debrecen Nagydíj babérjaira
Salakmotor – A junior csapat-világbajnoki címmel rendelkező ifjú tehetség is motorra ül a cívisvárosban.

A tradíció nem szakad meg, augusztus 20-án 16 órától immár 38. alkalommal mérik össze erejüket a salakmotorosok a Debrecen Nagydíjon. Az idei virágkarneváli salakcsata is több kérdést hordoz magában, például azt, hogy az elmúlt években megszokott magyar-lengyel uralom megszakad-e? Éppen 10 esztendeje, hogy nem honfitársunk, vagy polák salakos állhatott a dobogó legfelső fokára, az akkor még szlovén versenyzőként induló Matej Ferjan diadalmaskodott 2002-ben.

Az idei megmérettetésre Szlovéniából, Olaszországból, Ukrajnából, Csehországból és Lengyelországból várnak salakszórókat a magyar vaspapucsosok mellé. A tervek szerint a viadalon a legjobb négy magyar, Tabaka József, Magosi Norbert, Szatmári László és Benkő Roland áll starthoz. A mieink egyik legnagyobb ellenfelei (természetesen a lengyeleken kívül) az oroszok lehetnek. Külön figyelmet érdemel Andrej Kudrasov szereplése, akit hazája egyik legnagyobb tehetségeként tartanak számon, így nem véletlen, hogy a 21 esztendős motoros tavaly tagja volt a junior csapat-világbajnoki címet szerző orosz alakulatnak. A 27 éves Viktor Golubovszkij már egy kiforrott, rutinos pilóta, ha fekszik számára a pálya, bárkinek képes kellemetlen meglepetést okozni. Leszögezhető, amennyiben az oroszok „elkapják a fonalat” a cívisvárosban, akár a dobogóra is felállhatnak a verseny végén.

Jegyek elővételben

Az augusztus 20-án, hétfőn 16 órakor kezdődő versenyre jegyeket elővételben az Ice-Star Kft. (Debrecen, Mikepércsi u. 10.) üzletében lehet megvásárolni munkaidőben

HBN-BN