Oroszlánokkal harcol pénteken a DEAC

Oroszlánokkal harcol pénteken a DEAC
© Fotó: debka.hu
Debrecen – Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság rájátszásának elődöntőjében az OSE Lions csapatával mérkőzik meg a DEAC Kamilla Gyógyfürdő. Az egyik fél két győzelméig tartó párharcának első összecsapását pénteken 19 órától rendezik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Mindkét együttes egy hét pihenővel készülhet a találkozóra, hiszen a negyeddöntőből egyaránt 2-0-s összesítéssel jutottak tovább. Az oroszlányiak először hazai pályán verték a Nyíregyházát 11 ponttal, majd a szabolcsi visszavágón hosszabbításos sikert arattak. A DEAC dolga ennél jóval könnyebb volt a nyugati negyedik MTK ellen, kétszer is magabiztosan verték a fővárosiakat.

– Nagyon erős játékoskerettel rendelkezik az ellenfelünk, ennek megfelelően széles rotációval dolgoznak a meccseiken. Hozzánk hasonlóan ők is gyorsan kosárlabdáznak, általában pontgazdag meccseket játszanak. Sokszor próbálkoznak a hárompontos vonalon túlról, de a játékoskeretük erősségéből adódóan több taktikai fegyverük is van – vélekedett az Oroszlányról Berényi Sándor.

Nem csak izgalmas, de látványos mérkőzésre is számíthatnak a pénteken kilátogatók, hiszen az alapszakaszban ez a két együttes dobta a legtöbb pontot. A vendégek taktikai repertoárját tovább bővíti, hogy két amerikai légióst is foglalkoztatnak, melyek közül csak egy léphet pályára mérkőzésenként, így nehéz felkészülni a játékukból.

– Volt időnk kielemezni az ellenfelet, mind egyénileg, mind csapatszinten. Bár készülünk egy-két meglepetéssel az elődöntőre is, alapvetően a saját játékunkat szeretnénk játszani. Kulcsfontosságú lesz, hogy kikapcsoljuk a mezőnyjátékosaikat, és hogy mindkét oldalon uraljuk a palánk alatti területet. A céljaink továbbra sem változtak, akármennyire is erős ellenfélnek tartom az OSE gárdáját, nekünk rajtuk is túl kell jutnunk, melynek első lépcsőfoka lehet a pénteki találkozó – zárta szavait a vezetőedző.

– debka.hu –