Orosz Viktor újabb mérföldkőhöz érkezett

Az íjászat legnagyobb idei ifjúsági versenye zajlik a héten az Egyesült Államokbeli Yanktonban
Az íjászat legnagyobb idei ifjúsági versenye zajlik a héten az Egyesült Államokbeli Yanktonban - © Fotó: magánarchívum
Yankton – Az íjászat legnagyobb idei ifjúsági versenye zajlik a héten az Egyesült Államokbeli Yanktonban, a World Archery Ifjúsági Világbajnokságán 50 ország 400 versenyzője próbálja elnyerni a Világbajnoki címet.

A verseny végén 8 egyéni aranyérmet és 12 csapat aranyérmet szereznek a legjobbak. Ifjúsági íjász Világbajnokság két évente kerül megrendezésre, Magyarországot egyetlen íjász, a debreceni Letizia SC versenyzője, Orosz Viktor képviseli.

Viktornak jól sikerült a rangsoroló, bár a szokatlanul erős szél megnehezítette a versenyzők életét az 50 méteres távon. A nehézségek ellenére második helyen fejezte be a kvalifikációs fordulót. Míg a keddi kvalifikáció alatt csaknem 40 fokos hőmérséklet égette az íjászokat, addig a csütörtöki kieséses fordulókra csupán 10-14 fok, egész nap szakadó eső, és gyakran viharossá erősödő szél biztosította a verseny hátterét. Kevesen tudtak felülkerekedni ezeken az extrém körülményeken, azonban Viktor elképesztő magabiztossággal gyalogolt végig a mezőnyön.

Orosz Viktor Fotó: magánarchívum ©

 

Először a guatemalai Del Cid Carrillo Jose Marcelot győzte le 137-125 arányban, majd az ukrán Goncharov Anton következett, őt 144-128 arányban múlta felül. A legjobb négy közé jutásért a Dél Afrikai Köztársaságból érkezett Brink Jacobus ellen 140-136-os győzelemmel vezetett az út, majd a brit Howse James következett az elődöntőben. Viktor számára ő sem jelentett akadályt, sima 141-134-gyel, fölényesen jutott a szombati aranydöntőbe. Viktor ellenfele a török Maras Serdar Bortay lesz.

A döntőt élőben közvetítik, magyar idő szerint szombat 17:40-től:Letizia Sportclub
hirdetés