Orosz páros győzött az 53. Savaria Nemzetközi Táncversenyen

Szombathely – A Szimjon Hrzsanovszkij, Elizaveta Lihina orosz páros győzött tíztánc kategóriában a Szombathelyen rendezett 53. Savaria Nemzetközi Táncversenyen, amely idén a WDSF világkupa-versenysorozatba tartozott.

A második helyen az Errol Williamson, Ami Williamson amerikai duó végzett, a dobogó harmadik fokára pedig az Armand Fazullin és Klaudia Iwanska alkotta lengyel kettős állhatott fel.

Magyarországot Hegyes Bertalan János és Farkas Boglárka képviselte, de a fiatal páros, noha a döntőben derekasan küzdött, nem jutott be a díjazott legjobb hat kettős közé.

A tíztánc verseny programjában a standard táncok közül angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quickstep, a latin táncok közül pedig cha-cah-cha, szamba, rumba, paso doble, és jive szerepelt, az utolsó körben a pároknak már szólót is kellett táncolniuk, két-két standard és latint tánc formájában.

A 25 országot felvonultató Savaria Táncverseny részeként rendezték meg a WDSF szenior III. kategória nyílt versenyét standard táncokból, ahol 12 páros mérte össze a tudását. A Jaroslav Zeman és Petra Zemanová cseh kettős végzett az élen, a második helyet a Kránicz József és Dobó Erika alkotta magyar páros szerezte meg a szintén cseh Ladislav Peresta és Sarka Peresta előtt.

– MTI –Sporthírek