Orosz-dícséret az ukrán határnál

Bárcsak a ráadás ne lett volna!… Ha nincs a tavaszről előrehozott forduló, akkor a hetedik helyen zár a záhonyi csapat a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban, a Jánkmajtis elleni vereséggel viszont négy pozíciót estek vissza Oroszék.

Beépült ifisták

– A tabellán elfoglalt hely miatt kétségkívül kellemetlenül érintett bennünket az idei utolsó bajnoki, ám utólag úgy is fel lehet fogni, hogy jobb túlesni ezen a pofonon. Amennyiben a tavaszi nyitányon kaptuk ki esetlegesen a listavezetőtől, az visszavethetett volna bennünket, így viszont abban a reményben vágunk majd neki a hét-hét hazai és idegenbeli meccsnek, hogy stabil középcsapat leszünk tavasszal – bizakodott Pokol László edző. – Két ifista, Semegi Tibor és Fekete Gábor is beépült a csapatba, de a tartalékkapus Balogh Tamást úgyszintén említhetem. Továbbra is az a célunk, hogy minél több helyi tehetség legyen az együttesben.          

Egy éve ilyentájt az utolsó helyen álltunk, és bár kiesőhelyen zártunk, mégis bennmaradhattunk. Megbecsültük a lehetőséget, remélem, hogy hasonló vagy jobb lesz a folytatás. Nagy csata várható a kiesés elkerüléséért, ebben mi nem szeretnénk részt venni, sokkal inkább masszív középcsapat akarunk lenni idén. Tavaly télen ideális körülmények között készülhettünk, ezúttal is hasonló alapozásban bízom. Egy hét múlva találkozik az együttes, teremtornákkal és remélhetőleg minél több szabadtéri edzéssel, edzőmeccsekkel hangolódunk a tavaszi szezonra.

– Ladányi Tóth Lajos –

 

Záhonyi zakatolók

Tizenkét játékos szerezte a csapat huszonnégy találatát, a listát az ifjúsági korú Fekete Gábor vezeti négy góllal. Minden bajnokin kezdő volt Kovács Szabolcs, Ungi Lajos és Orosz Csaba, közülük utóbbi teljesítményét emelte ki leginkább Pokol László.