Orosz Botond bajnoki címet hozott Kecskemétről

Akt.:
Edzők (balról): Raus Tamás, Balogh Csaba, Nagy István - Versenyzők (balról): Süveges Bendegúz, Orosz Botond
Edzők (balról): Raus Tamás, Balogh Csaba, Nagy István - Versenyzők (balról): Süveges Bendegúz, Orosz Botond - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A DSC-SI cselgáncsozója, Orosz Botond a tavalyi esztendő után idén is hibátlan maradt, a Diák B korosztályban induló 38 kilogrammos versenyző a diákolimpia és a Magyar Kupa utána a kecskeméti országos bajnokságon sem talált legyőzőre.

A hírös városban megrendezett Diák B országos bajnokságon 67 egyesület 181 dzsudokája lépett tatamira, köztük a DSC-SI sportolói is. A Nagy István, Raus Tamás, Balogh Csaba edzőtrió által irányított fiatalok nem maradtak bajnoki cím nélkül: Orosz Botond (38kg) négy mérkőzésen négy győzelmet szerezve valóra váltotta a papírformát, aranyérmet szerzett.

Süveges Bendegúz (32kg) is döntőt vívhatott, jó mérkőzések után a második helyen zárt súlycsoportjában, de értékes helyezést szerzett az ötödik helyen végző Magyar Attila (29kg) és a hetedik pozíciót elérő Kazamér György (41kg) is.

Az égyeni küzdelmek mellett csapatversenyen is kipróbálták magukat a hajdúságiak, akik a miskolciakkal közösen alkotta Észak-magyarországi régió gárdájának tagjaiként az elődöntőben, nagy küzdelem után 5:4 arányban alulmaradtak Budapesttel szemben úgy, hogy két súlycsoportban is lyukas volt az északiak válogatottja. A Debrecen-Miskolc „vegyes”erejét jól jellemzi, hogy az éremért magabiztosan, 6:3-ra verték a Közép-magyarországi régió csapatát.

– Balogh Zoltán –


Országos Diák B Bajnokság, Kecskemét, 67 egyesület, 181 versenyző

Eredmények:

38 kg: I. Orosz Botond
32 kg: II. Süveges Bendegúz
29 kg: V. Magyar Attila
41 kg: VII. Kazamér György

Edzők: Nagy István, Raus Tamás, Balogh Csaba

hirdetés