Örömjáték a Nagyerdei Stadionban: nyolcat vágott a DASE a DSC-nek

Örömjáték a Nagyerdei Stadionban: nyolcat vágott a DASE a DSC-nek
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Letette névjegyét Pöszmet Tibor csapata Debrecen legnagyobb sportlétesítményében: a DASE 8:0-ra nyert a Le Petit-DSC ellen.

A megye II északi csoportjának 27. fordulójából előre hozott mérkőzését játszották az impozáns Nagyerdei Stadionban szombat este. A kiváló atmoszféra jókora motivációs erővel hatott a futballistákra, lelkes és tetszetős játékkal igyekeztek meghálálni a több száz fős nézősereg biztatását.

Már a kezdő sípszó pillanatától támadólag lépett fel az egyetemi csapat, a vezetést is egész korán sikerült megszerezniük Varga Viktor révén. A szünetre már kétgólos előnnyel vonulhattak. A fordulás után egy felszabadultabb, még bátrabb DASE futott ki a pályára, melynek meg is lett az eredménye.

Takács Tamás mesterhármassal, Varga Viktor és Kovács Miklós 2-2, Fodor János pedig egy góllal járult hozzá a 8:0-s végeredményhez.

Le Petit-DSC – DASE 0-8 (0-2)

Simán győzött a DEAC II is

A megye II déli csoportjának 23. fordulójában a Katona László trenírozta DEAC II a Kismarjai SE együttesét látta vendégül. A debreceniek az első játékrészben is mezőnyfölényben futballoztak, ám akkor gól nem született. A fordulás után több cserével folytatták a játékot, a beállt játékosok pedig éltek a kínálkozó lehetőséggel, négy gólt lőve sima győzelmet arattak.

DEAC II. – Kismarjai SE 4-0 (0-0)

Az 5-8. helyért játszhatnak a férfi kosarasok

Nem tudott újra nyerni a DEAC Kamilla Gyógyfürdő férfi kosárlabda csapata a Vasas Akadémia otthonában, így 2-1-es összesítéssel a fővárosi gárda jutott a legjobb négy közé a másodosztályú bajnokságban. Bár sokáig jól tartotta magát az egyetemi alakulat, az idő előrehaladtával egyre többet voltak kénytelenek kockáztatni, melynek 19 pontos vereség lett a vége.

A DEAC a folytatásban az 5-8. helyért játszik. Első ellenfelük a Nyugati-csoport negyedik helyezettje, az MTK lesz, a találkozó időpontjáról a héten döntenek.

Nagy Ágoston vezetőedző: sajnos előre is úgy gondoltam, így utólag pedig még jobban megerősödött bennem, hogy ezt a párharcot múlt héten vesztettük el. Az első félidőben csináltunk jó dolgokat, de a második félidőben elkezdtük elhibázni azokat a szituációkat, amelyeket egész héten gyakoroltunk. Támadásban ajtó-ablak helyzeteket rontottuk, melyekből egyből kosarakat kaptunk, ez megbosszulta magát. A közeli helyzeteinkbe nem fektettünk kellő energiát, ezért rettenetesen szegényesre sikerült a dobószázalékunk. A külső dobásokkal egy ideig tudtuk tartani a lépést, de ezek a védekezési hibák végül is két vállra fektettek bennünket. A mai meccsen egyértelműen jobb volt a Vasas, ám az első két találkozó után azt mondom, mi érdemeltük volna meg, hogy továbbjussunk. De ilyen a sport, úgyhogy előre kell néznünk.

Vasas Akadémia – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 80-61 (22-18, 21-20, 18-13, 19-10)

– Debreceni Egyetem –Sporthírek