Öröm a lakosoknak, kihívás a dolgozóknak

Öröm a lakosoknak, kihívás a dolgozóknak
Öröm a lakosoknak, kihívás a dolgozóknak - © Fotó: Matey István
Hajdúszoboszló – Összekapcsolódott a Tavaszi Művészeti Napok és a művelődési intézmény megnyitása.

A közönség előtt is megnyitotta kapuit a kívül, belül felújított Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár péntek délelőtt. Az intézmény a délelőttől estig nyitott kapuk rendezvényét tartotta, amelynek keretében rengetegen felkeresték az impozáns épületet, megtekintették az új helyiségeket, megismerhették az új szolgáltatásokat is. A felújítással az utóbbi években tapasztalt programdömping végre méltó helyre kerülhetett az európai hírű fürdővárosban.

Mint azt Berényiné Szilaj Ilona elmondta, kínálatában szélesedett, elhelyezésében komfortosabb lett a kultúra Hajdúszoboszlón. A programok, rendezvények már nem csak nyáron, hanem az év többi szakában is kiváló otthonra lelnek. Az itt élők számára új közösségi színterek nyíltak – könyvesbolt, kávézó, információs irodák, ifjúsági ház, tükrös táncterem, valamint a civil szervezeteknek új helyiségek. A városházával egyeztetve E-ügyintézésre is lehetőség lesz az új intézményben.

– Az itt dolgozóknak nagy kihívást jelent a több mint 3 ezer négyzetméteres kulturális intézmény tartalommal való megtöltése, valamint az ezt szolgáló modern technika működtetése – folytatta az igazgatónő. Hozzátette, hogy a civil- és ifjúsági terek működtetése miatt öt fővel bővült a foglalkoztatottak köre.

Az eseményt péntek este színvonalas műsorral nyílt meg. Dr. Sóvágó László polgármester köszöntője után fellépett Kóti Árpád, a Nemzet Színésze, Kállay Bori érdemes művész, valamint Fonyó Barbara, Posta Victor és Egyházi Csaba, a Madách Színház művészei.

HBN