ORÖ – Képviselők: még mintegy 840 milliós tartozása van a szervezetnek

Akt.:
Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) két képviselője, Lakatos Oszkár, aki a roma önkormányzat pénzügyi gazdálkodását ellenőrző, azóta feloszlott alternatív vizsgálóbizottság tagja volt (j) és Hegedüs István, az ORÖ korábbi elnöke sajtótájékoztatót tart az ORÖ fővárosi székházában 2017. június 29-én.
Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) két képviselője, Lakatos Oszkár, aki a roma önkormányzat pénzügyi gazdálkodását ellenőrző, azóta feloszlott alternatív vizsgálóbizottság tagja volt (j) és Hegedüs István, az ORÖ korábbi elnöke sajtótájékoztatót tart az ORÖ fővárosi székházában 2017. június 29-én. - © MTI Fotó: Balogh Zoltán
Budapest – Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) két képviselője szerint még mintegy 840 millió forintos tartozása van a szervezetnek.

A lungo dromos képviselők, Lakatos Oszkár és Hegedüs István, az ORÖ korábbi elnöke erről az után beszélt budapesti sajtótájékoztatón, hogy Balogh János (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma), a szervezet jelenlegi elnöke tájékoztatta a képviselőket az ORÖ gazdasági helyzetéről.

Lakatos Oszkár azt hangoztatta: Farkas Flórián volt ORÖ-elnök nem 1,6 milliárddal, hanem 2,5 milliárd forinttal “terhelte le” az országos önkormányzatot, mert még mindig jönnek visszafizetési kötelezettségek, amelyekről eddig nem tudtak.

Az ORÖ jelenlegi fizetési nehézsége Farkas Flórián elnökségének idejéből adódik – mondta.

Lakatos Oszkár közölte azt is, Balogh János elmondta a képviselőknek, hogy szerdán levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszterhez, valamint Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez segítséget kérve a kormánytól a pénzügyi nehézségek miatt.

Szavai szerint az ORÖ-elnök közölte azt is, hogy a helyzet kezelése érdekében értékesíteni kívánják a Híd a munka világába program megmaradt ingatlanjait.

Lakatos Oszkár elmondta azt, hogy az ORÖ-nek korábban tabletek szállító cégnek 73 millió forintos követelése van a szervezet felé, és, ha emiatt az önkormányzat számlája “inkasszó alá kerül, akkor gyakorlatilag fizetésképtelen” lesz az ORÖ.

Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy kedden az ORÖ Dohány utcai székházában a nyomozó hatóságok 2016-os iratokat foglaltak le.

Hegedüs István azt hangsúlyozta: kétségbeejtő helyzetben van az ORÖ, hiszen előre nem látható kiadások, költségek jelentek meg.

Mint mondta, a tabletek ügyében már nem az ORÖ-nél pattog a labda, hanem a beszállítónál, hiszen már bármit megtehet.

– MTI –